Konečne sa o elektromobilite dozviete všetko na jednom mieste – v Mooncity

Téma elektromobility je veľmi rozsiahla, pretože zahŕňa nielen samotné autá, ale aj infraštruktúru, ceny energie, nabíjačky... V Mooncity e-mobility store nájdete informácie o všetkom na jednom mieste.

12.05.2021 00:00
VW moon8, PR článok, reklama, nepoužívať

Čerstvo otvorená expozícia Mooncity e-mobility store v bratislavskom Auparku slúži nielen ako výkladná skriňa elektromobility. Popri vystavených najnovších elektromobiloch značky VW, Audi a Porsche tu totiž nájdete aj oveľa viac – takpovediac všetko, čo vás pri vstupe do sveta elektromobilov môže a musí zaujímať.

VW moon6, PR článok, reklama, nepoužívať

Od A po Z

Pri kúpe klasického auta vás primárne zaujíma jeho cena a spotreba, možno servis. Pri elektromobile je otázok viac. Oplatí sa mi zaobstarať si elektromobil? Ktorý je pre mňa vhodný? Koľko stojí? Aký má dojazd? Koľko trvá nabíjanie? Kde a za koľko ho budem nabíjať? Čo servis? A keď s ním chcem ísť na dovolenku? Ako je na tom záruka? Môžem si doma nainštalovať nabíjačku? Čo na to potrebujem?

Mooncity e-mobility store sa dozviete odpovede na všetky tieto otázky. Expozícia s rozlohou 410 m2, ktorej hlavnými partnermi sú ZSE Drive a Volkswagen Finančné služby, ponúka všetko od vystavených elektromobilov (ID.3 a ID.4, ktoré neskôr vystrieda vrcholný model ID.4 GTX, plus elektromobily od Audi a Porsche), cez ich špecifické príslušenstvo, domáce nabíjačky (tzv. wallboxy) až po obchody so značkovými predmetmi vystavujúcich značiek.

Mimoriadne užitočná je interaktívna tabuľa s QR kódmi, ktorá vám pomôže zodpovedať na všetky dôležité otázky od výberu elektromobilu cez jeho nákup a financovanie, inštaláciu domácej nabíjačky, možnosti využívania zelenej energie, až po možnosti verejného nabíjania. V pláne sú aj rozličné workshopy s odborníkmi, ktorí vám priblížia elektrickú realitu na Slovensku.

Kto nezažije, pochopí iba ťažko. Aj preto odporúčame návštevníkom rezervovať si testovaciu jazdu na jednom z elektrických modelov Audi a VW. Ak budete mať šťastie, môžete elektromobil testovať aj mesiac. Stačí sa prihlásiť na odber newslettera e-mobility.sk a v rámci súťaže môžete vyhrať čerstvé Svetové auto roka – VW ID.4 na mesiac aj s energiou zadarmo.

VW moon1, PR článok, reklama, nepoužívať

Tu a teraz!

Cieľom projektu je aktívne propagovať elektromobilitu, aby mala verejnosť lepšiu šancu zoznámiť sa s jej dnešnou ponukou, ako aj s technológiami a budúcnosťou automobilovej dopravy. Mooncity ukazuje, že elektromobilita už nie je iba vzdialený pojem, ale má reálne kontúry, možnosti a infraštruktúru. Podobný projekt sa už úspešne realizuje v Rakúsku dokonca na dvoch miestach: vo Viedni a v Salzburgu. Motto projektu znie: „E-mobilita je tu a teraz!“

Mooncity e-mobility store nájdete na prízemí v centrálnej zóne nákupného centra Aupark v Bratislave. Výstava bude otvorená denne od 10. do 21. hodiny, 7 dní v týždni a bude trvať 6 mesiacov – od 6.5. do 6.11. 2021. V prípade uzatvorenia obchodov kvôli prípadným protipandemickým opatreniam sa bude jeho trvanie posúvať o čas, kedy by musel byť projekt zatvorený. Viac informácií nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk.

+3
chyba