" />

Volkswagen T-Cross je auto pre dnešok

Považovať ho za prizdvihnuté Polo nie je fér. Volkswagen T-Cross je v skutočnosti oveľa viac. Je to aj jeho motto. Teraz ho môžete mať dokonca aj za zvýhodnenú cenu.

12.04.2021 00:00
VW 1, PR článok, reklama, nepoužívať

Pri predstavení sa T-Cross hlásil heslom „I am more,“ teda po slovensky „som viac“. Už to vytvára dosť veľký tlak na to, aby auto splnilo očakávania, ktoré z tohto výroku vyplývajú. Konštruktéri si preto dali na novom Volkswagene T-Cross záležať. Napriek tomu, že je postavený na platforme modelu Volkswagen Polo, jeho jedinou výhodou nie je iba vyšší podvozok.

Odvážny aj hravý

Pohľad na karosériu tohto malého mestského SUV odhalí, kde sa dizajnéri inšpirovali. To, že na modeli T-Cross nájdeme dizajnové prvky T-Rocu (napríklad viacuholníkové lemy hmloviek) a dokonca aj najväčšieho Touarega (prelisy na kapote, široká maska chladiča), ho krásne radí do rodiny svojich SUV súrodencov. V tmavých farbách môže T-Cross pôsobiť ako malý, 4,1-metrový Touareg, ale môžete si ho nakonfigurovať aj v krásnych žiarivých metalízach a ozdobiť ho personalizovanými prvkami ako napríklad farebnými diskami kolies.

VW 3, PR článok, reklama, nepoužívať

Pohodlne do mesta

T-Cross má vyšší podvozok, aby sa dokázal lepšie popasovať s mestskými obrubníkmi a spomaľovačmi, a má aj celkovo vyššiu stavbu karosérie. Vďaka tomu sa doňho dobre nastupuje a pohodlnejšie sa doňho inštalujú aj detské sedačky. Netreba sa až tak zohýbať. Aj pozícia za volantom je vyššia, čo má dnes mnoho vodičov a vodičiek rado. Interiér T-Crossu je pekný, najmä keď si ho ozvláštnite príplatkovými dekormi palubnej dosky a čalúnením sedadiel. K dispozícii je niekoľko farieb a vzorov, takže si T-Cross môžete prispôsobiť podľa svojho vkusu. Najzaujímavejším prvkom v interiéri sú však posuvné zadné sedadlá. Tie sa dajú posúvať v rozsahu 14 centimetrov, vďaka čomu je možné batožinový priestor so slušným základným objemom 385 litrov ďalej zväčšiť až na 455 litrov. Po sklopení operadiel sa batožinový priestor zväčší až na 1281 litrov a ak by ani to nestačilo, je možné predné sedadlo spolujazdca sklopiť smerom dopredu a môžete tak prevážať predmety dlhé až 2,4 metra! Napriek kompaktným rozmerom má teda T-Cross nečakane dobré praktické využitie.

Čo sa týka výbavy, v interiéri sú 4 USB porty – dva vpredu, dva vzadu – a za príplatok je k dispozícii aj bezdrôtová nabíjačka mobilného telefónu. V ponuke sú aj Full LED svetlá, adaptívny tempomat, digitálny prístrojový štít a multimediálny systém s 8“ obrazovkou a konektivitou prostredníctvom Android Auto aj Apple CarPlay. Počítať môžete aj s online službami a palubným internetom s Wi-Fi.

Za zmienku však stojí štandardná výbava. T-Cross ponúka v základe nečakane veľa asistenčných systémov. Patrí sem okrem iného autonómne brzdenie v meste s rozpoznávaním chodcov, asistent jazdy v pruhu či „manévrovacia brzda“, ktorá zabráni drobným parkovacím nehodám.

Ponuka motorov zahŕňa iba benzínové trojvalce 1.0 TSI s výkonovým rozpätím od 70 kW (95 k) po 85 kW (115 k) a štvorvalec 1.5 TSI Evo s výkonom 110 kW (150 k) a technológiou odpájania dvoch valcov.

Na Volkswagen T-Cross sa momentálne vzťahuje bonus až 500 €, preto ak si chcete toto šikovné mestké SUV zaobstarať, teraz je tá správna chvíľa.

VW 4, PR článok, reklama, nepoužívať

Viac informácií, ďalšie fotografie, testy, videá a novinky zo sveta Volkswagenu nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk

+3
chyba