Volkswagen nahlas uvažuje o elektrickom kabriolete

Nestáva sa často, aby sa výrobca explicitne pýtal na názor fanúšikov. Teraz sa to však stalo. V hre je elektrický kabriolet na báze VW ID.3.

08.03.2021 00:00
VW Cabrio Front, PR článok, reklama, nepoužívať

Volkswagen spravil nevídaný krok. Vyzval na verejnú diskusiu na tému „ID.3 kabrio“. Kde? Na LinkedIn a Twitter profiloch CEO Volkswagenu – Herberta Diessa a Ralfa Brandstättera. Vyjadriť sa môže každý.

Prečo je myšlienka elektrického kabrioletu zaujímavá? V prvom rade je netradičná. Momentálne nie je na trhu žiadne auto bez strechy, ktoré by malo elektrický pohon. Mnohým sa myšlienka na kabriolet spája so silným motorom a hlučným výfukom, avšak aj bez toho môže byť zážitok z kabrioletu zaujímavý.

Len si to predstavte – jazdíte s otvorenou strechou, vnímate teplotu vzduchu, cítite pri prejazde cez les jeho vlhkosť, vône a s elektromobilom by ste ešte lepšie vnímali zvuky okolia. Taktiež by ste sa nemuseli báť, že by vnímanie vôní narušili splodiny z výfuku vášho auta. Elektromobil s otvorenou strechou vám skrátka umožnil ešte lepší kontakt s prostredím naokolo. A navyše by ste pri jeho prevádzke neznečisťovali ovzdušie.

VW Cabrio Rear, PR článok, reklama, nepoužívať

Momentálne na trhu nie je žiaden produkčne vyrábaný elektrický kabriolet. Má sa to zmeniť? Zapojte sa do debaty. Viac informácií nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk.

chyba