VW Golf Variant ponúka pridanú hodnotu až dvakrát

Karoséria typu kombi dodala Golfu vždy obrovský batožinový priestor. Najnovšia generácia Volkswagenu Golf Variant však ponúka niečo, čo ešte viac zvyšuje jeho úžitkové vlastnosti.

18.02.2021 00:00
VW Golf, PR článok, reklama, nepoužívať

Kým doteraz bola kombi verzia modelu Golf s názvom Golf Variant vždy skôr pragmatická, nový Volkswagen Golf Variant 8. generácie si dal za cieľ chytiť zákazníkov aj za srdce. Pozrite sa naňho z profilu a zbadáte veľmi pekne spracovanú zadnú časť so skoseným zadným oknom a elegantne predĺženou hranou strechy. Silueta nového Golfu Variant je najkrajšia, aká kedy bola. Avšak keď sa zahľadíme lepšie, zistíme, že to nie je iba tvar zadnej časti, ktorý vytvára dobrý dojem pri pohľade na auto zboku. Je to aj väčší rázvor.


Prvýkrát s dlhším rázvorom

Veru tak, Volkswagen Golf Variant dostal prvý raz popri väčšom batožinovom priestore aj predĺžený rázvor až o 50 mm na celkových 2 669 mm. To má zásadný vplyv nielen na vyváženejšie proporcie auta, ale aj na priestor pre zadných pasažierov. Tí majú o 48 mm viac priestoru na kolená v porovnaní s klasickým Golfom, ktorý sa už sám osebe nedá nazvať stiesneným. Golf Variant je v porovnaní s ním celkovo dlhší až o 349 mm a dokopy meria na dĺžku 4 636 mm. Ak by sme ho porovnali s predchodcom, tak Variant narástol o 66 mm. Batožinový priestor má objem až 611 litrov. Po sklopení sedadiel (samozrejme do roviny) sa objem batožinového priestoru zväčší až na 1 642 litrov! Poteší taký detail, ako integrovaná oddeľovacia sieť na batožinu, vďaka ktorej môžete auto s čistým svedomím naložiť až po strechu.


Vysoký štandard

Nový Golf Variant inak ponúka aj všetko to, čo klasický Golf. To znamená špičkovo vyladené jazdné vlastnosti vďaka prepracovaným uloženiam a geometrii náprav a priamejšiemu riadeniu, vynikajúcu aerodynamiku a bohatú výbavu. Tá zahŕňa LED predné a zadné svetlá, digitálny kokpit, núdzové brzdenie s rozpoznávaním chodcov, Lane Assist, 3 × ISOFIX, rádio s 8,25-palcovým farebným dotykovým displejom, Bluetooth a s online službami We Connect Plus na 3 roky zadarmo. V cene základného Golfu Variant je aj automatická klimatizácia a mnoho ďalšieho. Cena sa začína na hladine 18 990 €, avšak s uvádzacím Maxi Bonusom, ktorý platí do konca marca, ušetríte ešte 1 000 €. Za zmienku stojí aj akciový model Golf Variant Limited, ktorý ponúka zvýhodnenie až 2 670 € (dokonca 2 800 pri verziách s prevodovkou DSG) a za cenu od 19 890 € ponúka už aj prvky ako adaptívny tempomat, parkovacie senzory vpredu aj vzadu, bezdrôtové nabíjanie telefónu, Digital Cockpit Pro, rádio 6 + 1 reproduktormi, ambientné osvetlenie interiéru, 16-palcové disky z ľahkých zliatin a množstvo ďalších prvkov. Podotýkame, že všetky verzie Golfu majú v základnej výbave oceňovanú technológiu Car2X, ktorá má potenciál vďaka vzájomnej komunikácii automobilov a infraštruktúry zásadne zvýšiť bezpečnosť cestnej premávky tým, že vodiča vopred varuje pred možným nebezpečenstvom.


Technologicky na špici

Samozrejme, Golf Variant toho ponúka ešte oveľa viac. Určite stojí za to priplatiť si za famózne adaptívne Matrix LED svetlomety IQ.Light, ktoré poskytujú v noci bezkonkurenčné osvetlenie vozovky a neoslňujú pritom ostatných účastníkov cestnej premávky. Zaujímavý je aj systém poloautonómnej jazdy Travel Assist, ktorý za vás dokáže čiastočne prevziať riadenie až do rýchlosti 210 km/h a dodržiavať pri tom predpisy a odstup od auta pred vami, prípadne vám pomôže v dopravnej zápche.

Na pohon Volkswagenu Golf Variant slúžia úsporné a mimoriadne čisté motory. K dispozícii sú aj mild-hybridné jednotky eTSI s objemom 1,0 a 1,5 litra, ktoré sa spájajú výlučne so sedemstupňovou automatickou prevodovkou DSG. Tie poskytujú autu tichý a rýchly štart-stop sytém, ako aj možnosť plachtiť s vypnutým motorom. Mild-hybrid zároveň dokáže pomôcť spaľovaciemu motoru v nízkych otáčkach dodatočným krútiacim momentom. Nový dvojlitrový vznetový motor 2.0 TDI Evo je mimoriadne úsporný, pričom o čistotu a nezávadnosť jeho spalín sa zasluhuje aj systém dvojitého dávkovania AdBlue.

Neváhajte a choďte si nový Volkswagen Golf Variant vyskúšať k najbližšiemu predajcovi. Akcie a zvýhodnenia, ktoré sme v článku spomínali, platia do 31. 3. 2021 alebo do vyčerpania zásob.

Viac informácií, testy a fotografie nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk.

+3
chyba