Tipy ako zvládnuť jazdu na zasneženej a zľadovatenej vozovke

Zima je skvelým obdobím zimných športov. Samozrejme, všetci si zimu spájame aj s Novým rokom a vianočnými sviatkami. Je to skutočne nezabudnuteľné a úžasné obdobie roka. Ale pre mnohých motoristov je zima iba nočnou morou, najmä keď ju charakterizuje veľa snehových zrážok. Aj za takýchto podmienok sa ale musí a dá fungovať. Treba vedieť, ako na to.

17.02.2021 00:00
tracker, PR servis, reklama, nepoužívať

Odstráňte z auta všetok sneh


Je len málo šťastlivcov, ktorí si môžu svoje auto pohodlne zaparkovať pod strechu garáže. Väčšina z nás sa preto ráno pred naštartovaním vozidla snaží auto vyčistiť od snehu. Mnoho motoristov ale v rýchlosti pred odchodom do práce vyčistí len čelné sklo a na strechu zabudne. Aj tento sneh je ale nebezpečný, pretože sa môže počas jazdy zosunúť na čelné alebo zadné sklo auta, čo určite zhorší vašu viditeľnosť.

Navyše tento „oblak“ snehu na streche vášho automobilu môže zhoršiť aj viditeľnosť iného vodiča, ktorý vedie auto za vami. Vo výsledku sa môže stať, že ak vás bude nasledovať nie veľmi skúsený začínajúci vodič, nemusí byť schopný v prípade potreby znížiť rýchlosť svojho automobilu, a tým poškodiť vaše vozidlo. Preto, priatelia, pamätajte do budúcnosti na to, aby nebolo vaše auto pred vstupom na vozovku pokryté snehom.
 

Používajte kvalitné LED osvetlenie


Osvetlenie auta je celoročnou povinnosťou. Mnohí majitelia vozidiel však tento faktor podceňujú výberom menej kvalitných žiaroviek, ktoré málo vydržia. Neosvetlené auto, nielen v zime, je ale hrozbou číslo jedna a mali by ste sa tomu vyhnúť. Výberom kvalitnej Led H7 tento cieľ určite splníte bez najmenších problémov.
 

Nezabudnite na interiér


Práve ten je v zime vystavený nadmernému množstvu vody a vlhkosti, pretože sneh sa dostane do interiéru a na podlahu auta nielen z vašich topánok. Aby ste sa vyhli predčasnej korózii a znehodnoteniu auta, vybavte interiér vozidla nielen gumovými koberčekmi, ale aj odolnými vaničkami do kufra, s ktorými zároveň udržíte v aute aj poriadok.

Nezabudnite ani na pneumatiky, spoľahlivý GPS tracker či stierače a funkčnú klímu, ktorá vás na dlhých chladných cestách dobre zahreje a poskytne bezpečie.

chyba