Ako vybrať puklice pre vaše auto?

Puklice sú pre mnohých milovníkov automobilov mimoriadne dôležitou súčasťou ich auta, keďže predstavujú akúsi ozdobu kolies. Ako si teda vybrať tie najkrajšie a najlepšie puklice?

23.10.2020 12:00
Seocentrum, pr clanok, reklama, nepouzivat Foto: ,

Rozhodne nespochybňujeme fakt, že puklice skutočne dokážu skrášliť kolesá na aute a vďaka nim tak dokážete upútať pozornosť nejedného človeka.

Okrem estetickej funkcie majú však aj svoj praktickejší význam, keď zabraňujú škrabancom na diskoch či chránia pred vonkajším znečistením a poškodením.

Na čo sa pozerať pri výbere puklíc?

Najdôležitejším faktorom pri výbere puklíc na kolesá je, samozrejme, vhodný rozmer. Tak isto ako kolesá, tak aj puklice majú svoje rozmery, ktoré by v ideálnom prípade mali odpovedať veľkosti kolesa.

Priemer puklíc sa najčastejšie udáva v palcoch, a to v rozpätí od 13 do 17 palcov. Najčastejšími sú 15-palcové puklice.

Správny rozmer puklíc najčastejšie zistíte v technickom preukaze, kde by mali byť tieto údaje napísané, alebo priamo na samotnom kolese.

Puklice podľa značky auta

Pri výbere puklíc je taktiež dôležité si vybrať tie puklice, ktoré sú určené pre vašu značku a model auta.

Iné puklice totiž vyžaduje na svoje autá napríklad Seat a iné ďalšie značky automobilov.

Veľmi populárnymi a obľúbenými sú puklice Volkswagen, ktoré sa vyznačujú najmä puklicami s väčšími rozmermi. Tieto typy vyzerajú masívnejšie a dodávajú vašim kolesám poriadny šmrnc.

Typy puklíc

Okrem puklíc podľa značky a modelu auta si dnes môžete vybrať aj z niekoľkých typov puklíc podľa dizajnu.

Tými najobľúbenejšími sú jednoznačne takzvané “lúčové puklice”, ktoré sa vyznačujú moderným dizajnom a mnoho ľudí si ich spája s taktiež populárnymi elektrónovými diskami.

Druhým typom puklíc, ktoré však dnes už nie sú až také používané, sú celoplošné puklice, ktoré nie sú síce dizajnovo moderné a nevyzerajú na autách najlepšie, no poskytujú disku kolesa tú najlepšiu ochranu.

chyba