Elektrické, mechanické alebo elektromechanické? Vieme, ktoré zabezpečenie auta je najlepšie

Kúpa auta zaťaží nejeden rodinný rozpočet. Preto je na mieste otázka, ako zvýšiť ochranu vášho vozidla natoľko, aby ste v jedno pekné ráno nenašli len prázdne parkovacie miesto.

12.08.2020 00:00
vam system, reklama, pr clanok, nepouzivat

Na trhu so zabezpečovacími systémami existuje nespočetné množstvo produktov, ktoré sľubujú lepšiu ochranu vozidla. Fungujú rôzne: mechanicky, elektronicky alebo v kombinácii oboch princípov. Pozreli sme sa na ich výhody a nevýhody.

Mechanické zabezpečenie

Sú to jednoduché systémy, ktoré slúžia na zabránenie manipulácie s autom. Medzi najpoužívanejšie patrí zámok na volant, pedále, riadiacu jednotku či kolesá.

Výhodou je, že zariadenie môžete používať okamžite po jeho zakúpení. Na druhej strane jeho nevýhodou je, že systém musíte komplikovane nasádzať, zamykať a odomykať zakaždým, keď nastúpite a vystúpite z auta. A navyše v ňom zaberá miesto.

Ochrana proti krádeži nie je pri tomto zabezpečení na vysokej úrovni. Skúsený zlodej ho prelomí už do jednej minúty. Veď presvedčte sa sami.

Elektronické zabezpečenie

Medzi najpoužívanejšie elektronické zabezpečovacie systémy patria autoalarmy, imobilizéry a GPS monitory. Prekonať ich už nie je také jednoduché. Zlodeji musia byť technicky zdatní a vybavení najmodernejšími technológiami. No ak ich majú, potom je to pre nich hračka. Stačí naozaj pár sekúnd a auto je fuč.

Pozrite sa, ako zlodeji ukradnú najnovší Mercedes za veľmi krátku chvíľu.

vam system, pr clanok, reklama, nepouzivat

Elektromechanické zabezpečenie

Toto zabezpečenie je postavené na kombinácii mechanického a elektronického princípu. Preto je aj najťažšie ho prekonať. Pokiaľ je navrhnuté správne, je takmer nemožné ho prekonať. Dôkazom je slovenský výrobok VAMPIRE Lite od firmy VAM system.

VAMPIRE Lite je 7-miestny imobilizér. Naraz dokáže zablokovať tieto časti vozidla: motor, palivovú sústavu, elektroniku, batériu, riadiacu jednotku, ručnú brzdu a spojkový pedál. Vyznačuje sa tým, že každá jedna inštalácia je unikátna, vďaka čomu sa stáva systém prakticky neprekonateľný.

Inštalácia zabezpečovacieho systému VAMPIRE Lite netrvá dlhšie ako 4 hodiny a predstavuje jednorazovú investíciu. Nie je dôležité, či máte nové alebo staré vozidlo, dá sa totiž namontovať do každého modelu. Vyberte si jedno z troch miest inštalácie na https://vam-system.sk

vam system, pr clanok, nepouzivat
chyba