Ktoré autá sa kradnú najčastejšie a ako tomu predísť?

Ktorý model je najkradnutejším? Rebríčky krádeží áut na Slovensku už od roku 2000 stále vedú autá značky Škoda a hneď na druhej priečke sa umiestňuje Volkswagen. V roku 2018 bola najčastejšie kradnutým autom Škoda Octavia, na druhom mieste sa umiestnil Volkswagen Golf.

17.06.2020 00:00
ibrand, PR článok, nepoužívať Foto:

Kým v rokoch 2015, ale aj v tých predchádzajúcich, na treťom mieste v počte krádeží figurovali značky Audi či BMW, v roku 2018 tretiu priečku obsadil Fiat Ducato a štvrtú Peugeot Boxer. Zdá sa, že dodávky sa teda začali kradnúť častejšie. Štatistiku krádeží z roku 2018 dopĺňa Ford Escort, Opel Astra, Renault Megane, BMW X5, Audi A6 a Toyota RAV4. Oproti predchádzajúcim rokom klesol dopyt po autách značky Seat, Citroën, ale aj Mercedes-Benz. Je v štatistikách aj vaša značka? Aj keď nie, vyhraté rozhodne nemáte.

Ako svoje vozidlo ochrániť pred krádežou

Čo s tým? Možností máte viacero, nie každá však vaše auto ochráni rovnako dobre. Môžete uzatvoriť poistenie proti krádeži, ktoré však pred samotnou krádežou vaše auto nechráni. Rovnako na tom je aj autoalarm či satelitné vyhľadávanie, ktoré zlodeji, navyše, vedia veľmi jednoducho deaktivovať.

Ďalším riešením je montáž zabezpečovacieho systému priamo do vášho auta. Na trhu nájdete elektronické aj mechanické zabezpečovacie systémy. Tie však neposkytujú dostatočnú ochranu pred krádežou. Vyberte si preto systém, ktorý je založený na elektronickom aj mechanickom princípe. Taký je zabezpečovací systém VAM.

Foto: PR servis
ibrand, PR článok, nepoužívať

Prečo je VAM systém jedinečný?

VAM systém využíva princípy kombinatoriky a jedinečnosti – v každom aute sú zabezpečené iné časti a na iných miestach. Práve preto je pre zlodejov neprekonateľný bez ohľadu na to, akú techniku použijú. A keď už je reč o štatistikách, pozrime sa na tie s VAM systémom: Zlodeji sa pokúsili ukradnúť viac ako 500 áut s nainštalovaným zabezpečovacím systémom VAM. Nepodarilo sa im to však ani v jednom prípade.
Foto: PR servis
ibrand, PR článok, nepoužívať

VAM R1 alebo VAMPIRE LITE

VAMPIRE LITE má kompaktnejší dizajn a atraktívnejší vzhľad. Zabezpečuje však rovnakú ochranu ako klasický model VAM R1.

Viac o tom, prečo sa na VAM systém môžete spoľahnúť, si prečítajte na vam-system.sk.

chyba