Najvšestrannejšie SUV na trhu? Nová GLB od Mercedes-Benz

GLB je ako prvé kompaktné vozidlo značky Mercedes-Benz na želanie vybavená tretím radom sedadiel s dvomi dodatočnými samostatnými sedadlami.

26.03.2020 00:00
mercedes, PR článok, nepoužívať Foto:

Dynamické tvary s krátkymi prevismi a terénnym dizajnom či voliteľný náhon na všetky kolesá 4MATIC a špeciálne osvetlenie pre terén, nová GLB je všestranne použiteľným SUV. Navyše je aj priestranným rodinným vozidlom. Dodáva sa totiž na želanie aj s tretím radom sedadiel.

Priestorový zázrak

GLB je prvé sedemmiestne vozidlo značky Mercedes-Benz v segmente kompaktných vozidiel. Obe miesta na sedenie v treťom rade môžu využívať osoby s výškou do 1,68 metra.

Foto: PR servis
mercedes, PR článok, nepoužívať

Objem batožinového priestoru dosahuje pri siedmich sedadlách 560 litrov, bez nich až 1 755 litrov, čím dosahuje kvality kombi vozidiel. Na želanie je dostupné pozdĺžne nastavovanie druhého radu sedadiel, pričom operadlá sú s regulovateľným sklonom. Vďaka tomu možno batožinový priestor zväčšiť až o 179 litrov.

Bezpečnosť v každej chvíli

Medzi mnohé prvky bezpečnostnej výbavy patria vysúvateľné opierky hlavy, bezpečnostné pásy s napínačmi pásov a obmedzovačmi sily pásu, zakrytý bočný okenný airbag aj pre cestujúcich v treťom rade sedadiel či úchytky vhodných detských sedačiek ISOFIX a TOP-Tether. Vďaka tomu možno v oblasti zadných sedadiel upevniť až štyri detské sedačky.

Bezpečnosť zabezpečujú najmodernejšie asistenčné technológie. GLB dokáže vďaka zlepšeným kamerovým a radarovým systémom predvídať až do vzdialenosti 500 metrov a v určitých situáciách jazdiť čiastočne automatizovane, napríklad prostredníctvom komfortného prispôsobenia rýchlosti pred zákrutami, križovatkami alebo kruhovými objazdmi, ktoré iniciuje aktívny asistent udržiavania odstupu DISTRONIC s využitím kartografických a navigačných dát. Nová funkcia aktívneho asistenta riadenia pridáva aj intuitívnejšiu a zrozumiteľnejšiu kontrolu zmeny jazdného pruhu. Ak je navyše na palube aktívny asistent parkovania so systémom PARKTRONIC, GLB má k dispozícii funkciu Rozšírený automatický rozjazd na diaľniciach.

O tom, že GLB to s terénom myslí vážne, svedčí aj terénny technický balík, ktorý je súčasťou výbavy modelov s pohonom všetkých kolies 4MATIC. V kombinácii so svetlometmi MULTIBEAM LED (na želanie) je k dispozícii funkcia osvetlenia terénu aktívna do rýchlosti 50 km/h zabezpečujúca širší a žiarivejší rozptyl svetla pred vozidlom.

Elegantné SUV

Interiér novej GLB je navrhnutý veľkoryso a s nápadnou eleganciou. Pohľad sa pritom neupriamuje len na najzaujímavejšie prvky, ako je napríklad voľne stojaci širokouhlý kokpit a príjemné náladové osvetlenie, ale aj na výrazné dizajnové prvky SUV. Interiéru dominuje palubná doska s turbínovými prieduchmi ventilácie či rozhranie MBUX (Mercedes-Benz User Experience) s inteligentným systémom ovládania hlasom LINGUATRONIC aktivovaným zvolaním „Hey Mercedes“. S novou GLB sa tak môžete rozprávať prirodzene, ako s dobrým priateľom a nemusíte ovládať žiadne špeciálne povely. Avšak GLB si ponecháva naďalej aj bežné ovládacie prvky. Auto tak viete kontrolovať aj pomocou tlačidiel či dotykovej obrazovky. Nechýba plne farebný projekčný displej či navigácia s rozšírenou realitou.

Foto: PR servis
mercedes, PR článok, nepoužívať

Najkrajšia podoba slobody

Mercedes-Benz GLB sa zaraďuje komfortom, skvelými jazdnými vlastnosťami, rôznymi jazdnými režimami, moderným interiérom a variabilným usporiadaním sedadiel medzi najvšestrannejšie SUV na trhu. Model GLB je vhodný pre každodenné jazdenie, dlhé trasy ako aj pre terén.

Foto: PR servis
Mercedes, PR článok, nepoužívať
Foto: PR servis
19C0853_001
chyba