Nechajte všednosť ostatným – Nová TOYOTA C-HR

Toyota C-HR si iba tri roky po svojej premiére vyslúžila prvý lifting. Model, ktorý Toyota uviedla v roku 2016, si získal úspech u zákazníkov od úplného začiatku. Zákazníci však nesiahli iba po atraktívnom kabáte. Dôležitým argumentom bola nielen overená spoľahlivosť, ktorá je pri značke dobre známa, ale taktiež hybridná technológia, ktorá je zákazníkmi stále viac vyhľadávaná.

17.12.2019 00:00
Toyota, PR článok, nepoužívať Foto:

To bol jeden z dôvodov, prečo sa do vynovenej C-HR dostal aj úplne nový špičkový hybridný agregát s objemom 2 litre a výkonom 184 koní, ktorý dopĺňa už existujúci (a mimoriadne obľúbený) 1,8-litrový agregát s výkonom 122 koní. Ten zase dostal novú, menšiu a výkonnejšiu lítiovo-iónovú batériu pre svoj hybridný systém.

Nový hybridný agregát už poznáme z modelu Corolla a pre vodičov, ktorí svoj ohľad voči životnému prostrediu nechcú podmieniť kompromisom vo výkone, ide o vynikajúcu voľbu. Dvojlitrový agregát akceleruje rýchlejšie, pričom nestratil nič zo svojho čara tichej jazdy a skvelej spotreby. S hybridným pohonom súvisí aj úplná novinka – tzv. hybridný coaching, ktorý vodiča naučí lepšie využiť možnosti, ktoré mu tento pohon ponúka.

Ako sme už naznačili, jemný lifting sa dotkol prednej i zadnej časti, ktoré boli zjemnené a dostali aj najnovšie LED svetlomety.

Foto: Toyota
Toyota, PR článok, nepoužívať

Potešte svoje zmysly

Interiér je stále skvelým miestom na pobyt. Je priestranný (batožinový priestor má objem 377 litrov alebo 358 v najvýkon­nejšej hybridnej verzii), kvalitný na dotyk i na pohľad. Teší sa z lepších materiálov a rovnako aj z bohatej výbavy. Už v najlacnejšej verzii Comfort ponúkne C-HR cúvaciu kameru, adaptívny tempomat, LED svetlomety, hmlovky či balík bezpečnostných systémov Safety Sense. Fantázii sa však medze nekladú, Toyota ponúka bohatý výber doplnkovej výbavy, ktorá by mala potešiť aj milovníkov najmodernejších technológií. A tak aj vnímame jej odkaz. Nie, tento facelift nie je iba o drobnostiach, je to tá povestná čerešnička na torte, ktorá robí z modelu C-HR skutočný klenot v ponuke Toyoty.

C-HR pre modelový rok 2020 umožňuje plnú integráciu Apple CarPlay, ako aj Android Auto, ktoré umožňujú prenášať obraz z vášho smartfónu a zobraziť ho na 8“ farebnej dotykovej obrazovke multimediálneho systému Toyota Touch 2, a taktiež prijímať hovory, reprodukovať hudbu a používať mapy a iné aplikácie, ktoré sú dostupné na vašom prenosnom zariadení.

Foto: Toyota
Toyota, PR článok, nepoužívať

Toyota C-HR prináša štýl aj kvalitu. Vyzerá vynikajúco vďaka svojmu elegantnému, dynamickému zovňajšku a vy sa budete cítiť skvele v jej unikátnom, prémiovom interiéri. Navyše oslní novou pohonnou jednotkou Hybrid Dynamic Force s 2,0-litrovým motorom.

Skrátka dokonalé mestské SUV, vnútri aj navonok.

chyba