Viete, prečo jazdia olympionici na autách Toyota?

Japonská automobilka si našla významné miesto pod olympijskými kruhmi. Ukázala to prvýkrát už pred 2 rokmi počas olympiády v kórejskom Pjongčangu. V lete v roku 2020 sa bude konať olympiáda v Japonsku, v domovskej krajine značky Toyota.

10.12.2019 00:00

Toyota ako celosvetový partner olympijských a paralympijských hier pre oblasť mobility sa stará o to, aby mali športovci v rámci svojej prípravy k dispozícii tie najvýkonnejšie a pritom najúspornejšie a najekologickejšie vozidlá, akými dnes tento líder v oblasti hybridnej technológie disponuje. Toyota spája hodnoty a myšlienky olympijského a paralympijského hnutia s vlastnou filozofiou stále lepšej mobility pre všetkých. V rámci nej uvádza reálne do života udržateľné technologické inovácie presahujúce už čisto automobilovú výrobu, aby mohli ľudia s akýmikoľvek fyzickými predpokladmi napredovať a napĺňať svoj potenciál.

Globálna dohoda, ktorú Toyota Motor Corporation uzavrela s Medzinárodným olympijským výborom a ktorá sa vzťahuje na obdobie až do roku 2024, zahŕňa aj domácu úroveň a podporu nášho slovenského olympijského a paralympijské­ho tímu.

Hybridy aj pre našich medailistov z Ria

Už tretí rok pomáha flotila áut od Toyoty Slovenskému olympijskému a športovému výboru (SOŠV) a tiež Slovenskému paralympijskému výboru počas ciest športovcov na preteky a sústredenia, ako aj v rámci mnohých projektov, ktoré partnerské športové organizácie Toyoty na Slovensku celoročne organizujú.

Modely najnovšej generácie celosvetovo najpredávanejšieho SUV Toyoty – RAV4 hybrid – využívajú v rámci svojej prípravy na budúcoročnú olympiádu aj úspešní medailisti z OH v brazílskom Rio de Janeiro 2016 – „zlatý“ chodec Matej Tóth a držiteľ striebornej medaily vo vodnom slalome v kategórii C1 Matej Beňuš.

„V mojom športe a povolaní je veľmi dôležitá práca s energiou – teda ako si ju rozdeliť, aby vydržala celých 50 km. To je kľúčové. V hybridnej RAV4, ktorú využívam, vidím skvelú paralelu. V priamom prenose na displeji vidím, ako môžem s touto energiou pracovať a vďaka tomu optimalizovať spotrebu. V minulosti som mal väčšinou naftové autá. Ale keď sledujem, ako ich vie hybrid svojím výkonom nahradiť a popri tom dokáže aj šetriť životné prostredie – je to neporovnateľné,“ opisuje využívanie svojho auta Matej Tóth.

Foto: Toyota
Toyota, PR článok, nepoužívať

Vodný slalomár Matej Beňuš sa pridáva tiež: „S hybridným pohonom, ktorý Toyota ponúka vo svojich autách, mám už niekoľkoročné skúsenosti a musím povedať, že sú veľmi pozitívne. Práve Toyota s hybridnými pohonmi a vyspelými technológiami udáva trendy v automobilovom svete.“

Foto: Toyota
Toyota, PR článok, nepoužívať

Príležitosť aj pre ďalšie športové kluby a zväzy

Na základe spolupráce s SOŠV Toyota Slovensko vytvorila aj vlastný program podpory športových talentov Toyota ProSport. Možnosť získať hybridné osobné či úžitkové modely za výrazne zvýhodnených podmienok majú teraz aj ostatné športové kluby a zväzy, ktoré majú platnú registráciu na území SR.

Foto: Toyota
Toyota, PR článok, nepoužívať
chyba