Chceš patriť k najlepším?

Zaujíma Ťa technika, autá, moderné technológie, 3D tlač, robotika a ďalšie vychytávky? Ak patríš k študentom, ktorí v tomto roku zmaturovali, teraz si užívaš prázdniny a ešte stále nevieš kam na „výšku“ – nasledujúce riadky sú určené práve Tebe. A možno si si už aj podal prihlášku na pár vysokých škôl, ale stále nie si stopercentne istý a ďalej hľadáš to pravé vysokoškolské štúdium.

01.08.2019 10:40
1 formula na Shell Eco-Marathon, PR článok,... Foto:

Všetci vravia, že vzdelanie, ktoré má perspektívu, s ktorým Ťa zamestnajú hneď po škole a ideálne aj s nadštandardným nástupným platom je STROJARINA. Znie to až príliš dobre? Podľa prieskumu spoločnosti Profesia.sk je dopyt po absolventoch strojníckych fakúlt druhý najvyšší a priemerný nástupný plat absolventa Strojníckej fakulty STU v Bratislave je 1 260 €, čo je v porovnaní s inými profesiami naozaj luxusná suma.

Je to logický dôsledok toho, že Slovensko je známe ako krajina so silným postavením a tradíciou strojárstva, ktoré je ťahúňom národného hospodárstva a priemyselnej výroby. Strojarina je odbor, pri ktorom dávaš plánom život, zreálňuješ nehmotnú myšlienku. Vďaka ľudskému umu a šikovným rukám aj našich absolventov vznikajú reálne výrobky, niekedy až umeleckých tvarov a v stotinovej presnosti. A na konci to do seba všetko pekne zapadne a pred Tebou zrazu stojí napríklad taká funkčná a pojazdná študentská formula.

Foto: PR servis
4 testovacia jazda formule, PR článok, reklama, nepoužívať

Viac o formulách by Ti ale vedeli povedať naši študenti, ktorí sa stali súčasťou školských formula tímov. Ako jediná fakulta v strednej a východnej Európe máme až tri súťažné tímy: benzínový „AM Team“, elektro „Stuba Green Team“ a „FME Eco Shell Team“ – tím s najdlhším dojazdom automobilu na jeden liter benzínu. Každoročne, s novými a vylepšenými monopostami, sa študenti zúčastňujú na pretekoch ako Silverstone, Hockenheim, Hungaroring a ďalších.

Naša krajina je automobilovou veľmocou, o čom svedčí viac ako milión vyrobených vozidiel ročne a s počtom približne 200 vyrobených automobilov na 1000 obyvateľov držíme vo výrobe, prepočítanej na počet obyvateľov, svetové prvenstvo. Bez kvalitných strojárov by to ale nebolo možné. Keďže tých je na Slovensku nedostatok, o svoju budúcnosť sa po skončení štúdia na našej fakulte naozaj nemusíš obávať. Až 98 % našich absolventov totiž pracuje v odbore, ktorý vyštudovali.

Strojárske výrobky sú všade okolo nás a štúdium na Strojníckej fakulte Ti môže priniesť okrem dobre plateného zamestnania aj potrebnú prax a kontakty, už počas štúdia. Praxovať môžeš v najlepších firmách z automobilového a strojárskeho priemyslu ako Volkswagen Slovakia, PSA Peugeot Citroën Slovakia, Continental, Benteler, Schaeffler Skalica, ZF, ZKW, Boge, Siemens, Brose a iné. Určite si vyberieš.

Keďže do popredia sa dostáva robotizácia a automatizácia, našich študentov pripravujeme na prax v kvalitne vybavených a vynovených laboratóriách. Pretože práve v moderných technológiách je budúcnosť. Počas štúdia budeš pracovať s robotmi, 3D tlačiarňami a ďalšími digitálnymi technológiami. Samozrejmosťou je výuka práce s automatizačnými systémami, výučba programovania PLC, CNC, strojov a iných zariadení.

Foto: PR servis
6 robot KUKA, PR článok, reklama, nepoužívať

Študenti Strojníckej fakulty STU v Bratislave majú možnosť absolvovať časť štúdia aj v zahraničí (Erasmus +), získať jazykový certifikát IEEE English for Engineering. Taktiež udeľujeme medzinárodne uznávaný certifikát EUR – ACE (European Accreditation of Engineering Programmes).

Ak si šikovný, dostaneš sa k nám aj bez prijímačiek. Záleží na Tvojich výsledkoch na strednej škole a predmety ako matematika a fyzika by Ti nemali byť cudzie. Pre najlepších študentov máme pripravené prospechové, odborové, podnikové a mimoriadne štipendiá, ktoré môžeš získať už pri nástupe na štúdium, do výšky až 500 Eur.

Samozrejme, že vysokoškolský život nie je len o štúdiu. Máme pre teba pripravené ubytovanie v zrekonštruovaných internátoch na Mladej Garde, kde je rušný študentský život. K dispozícii máš vynovený športový areál, ktorého súčasťou je bežecká dráha, ihriská, tenisové kurty, posilňovňa a telocvičňa. Určite si nenechaj ujsť naše študentské akcie ako Beánia Strojárov, Jobfórum, Májovica, či Ping pong bez bariér.

Tak čo, už vieš kam pošleš svoju prihlášku?
Nezmeškaj tento dôležitý dátum: 16.8.2019!
Viac informácií nájdeš na www.studujstrojarinu.sk alebo www.sjf.stuba.sk

9 futbalovy tim Sj F, PR článok, reklama, nepoužívať
Foto: PR servis
8 robot na zber tenisovych lopticiek, PR článok, reklama, nepoužívať
Foto: PR servis
7 prax vo VW Slovensko, PR článok, reklama, nepoužívať
Foto: PR servis
5 inzinierske promocie, PR článok, reklama, nepoužívať
Foto: PR servis
3 STUBA Green Team na sutazi v Taliansku, PR článok, reklama, nepoužívať
Foto: PR servis
2 prezentacia monopostu, PR článok, reklama, nepoužívať
chyba