Vaše PZP vám môže poskytnúť viac než náhradu škody

17.01.2019 06:00
Stressed Asian Woman With A Broken Car Using... Foto:

Ideálne poistenie je také, ktoré vás kryje v prípade každej škodovej situácie. Takú poistku dnes môžete nájsť bez toho, aby ste museli vyjsť z domu.

Ak spôsobíte nehodu, z povinného zmluvného poistenia zaplatí náhradu škody inej osobe vaša poisťovňa. Stále je však veľa vodičov, ktorí nevedia, že v rámci PZP dostanú oveľa viac. Reč je o špeciálnom servise zvanom asistenčné služby, ktoré poisťovne poskytujú svojim klientom. Asistenčná služba je niečo ako priateľ na telefóne, ktorý je pripravený pomôcť pri akejkoľvek kolíznej situácii s vašim vozidlom.

Čo vám asistenčné služby môžu poskytnúť?

Hoci PZP kryje ujmu najmä poškodenému, vďaka asistenčným službám môže byť výhodné aj pre držiteľa poisteného vozidla. Základné asistenčné služby sú spravidla súčasťou základného balíka povinného zmluvného poistenia. Môžu vám zabezpečiť odtiahnutie alebo úschovu nepojazdného vozidla, privolanie technika a opravu na mieste alebo pomoc pri strate kľúčov, nedostatku paliva či vybitej batérie. Ak sa vám auto pokazí počas cesty ďaleko od vášho bydliska, asistenčná služba vám môže zabezpečiť aj náhradné ubytovanie, prípadne požičanie náhradného vozidla. Taktiež sa vám asistencia bude hodiť aj pri poruche vozidla v zahraničí. Okrem technickej pomoci vám môže zabezpečiť aj právnu pomoc či privolať tlmočníka. Rozsah asistenčných služieb môže byť naozaj široký, v každej poisťovni je však rozdielny. Pri uzatváraní zmluvy si preto preverte, na aký typ pomoci alebo asistencie máte v rámci vášho PZP nárok.

Ako si vybrať správne poistenie auta?

Cena je stále pre mnohých vodičov hlavným rozhodujúcim faktorom pri výbere poistenia. Rozsah samotnej poistky, poistného krytia či asistencie je však nemenej dôležitý. Klienti majú možnosť uzavrieť si aj poistenie bez asistenčných služieb, bežné PZP so základnou asistenciou, ale aj balík PZP s pripoistením vo forme rozšírenej asistencie. Je to vždy na rozhodnutí klienta a na tom, čo naozaj potrebuje. Vo všeobecnosti sa rozšírená asistencia odporúča najmä pre tých vodičov, ktorí nemajú uzatvorené havarijné poistenie. Pri výbere zákonného poistenia je podstatné vedieť, že vaša poistka môže chrániť aj vaše auto. Okrem asistenčných služieb si môžete vybrať rôzne typy pripoistení pre PZP, ktoré zvýšia celkové zabezpečenie vášho vozidla. K tomu všetkému si zákonnú poistku môžete jednoducho a rýchlo uzatvoriť online, priamo z domu. Vaše povinné zmluvné poistenie tak nemusí byť nutnosťou za veľa peňazí. Vždy máte možnosť nájsť výhodné poistenie, ktoré vám zaručí rýchlu, kvalitnú a rozsiahlu pomoc a servis.

chyba