Viete, kde najčastejšie končia kradnuté autá? Našli sme spôsob, ako ochrániť to svoje!

Na Slovensku sa minulý rok ukradlo viac ako 1520 áut. Aj keď má toto číslo z roka na rok klesajúci charakter, stále sú to približne 4 autá denne. A aký osud čaká po krádeži vaše auto? Väčšina z nich skončí rozobraná na náhradné diely. Luxusnejšie modely sa prevážajú za novými majiteľmi často do východnej Európy. Svoje auto by ste tak mohli nájsť napríklad v Poľsku či iných krajinách bývalého Sovietskeho zväzu.

28.11.2018 00:00
VAM systém, PR článok, nepoužívať Foto:
VAM systém

Aké značky sú v ohrození najviac

Na Slovensku sú pre zlodejov najlákavejšie autá značiek Škoda a Volkswagen. Na luxusnejšie modely, ako je napríklad Audi, BMW či Range Rover, sa skôr zameriavajú organizované skupiny zlodejov. Krádeže luxusných vozidiel napríklad v susednej Českej republike tvoria až pätinu všetkých krádeží áut.

Na Slovensko si pre autá chodia aj organizované skupiny

Prečo je tomu tak? Slovensko spolu s Českou republikou, Rakúskom a Nemeckom patria do zóny, kde existuje relatívne veľký výber luxusných áut a majitelia zároveň často podceňujú ich zabezpečenie. A práve to robí aj z našej krajiny raj pre zlodejov.

Nájdených vozidiel je len málo

Vďaka polícii či zabudovaným vyhľadávacím systémom sa majiteľom vráti ich vozidlo len zriedkavo. Pri systéme, ktorý automaticky nehlási neautorizovaný pohyb vozidla, pravdepodobnosť nájdenia auta klesá na minimum.

Ako uchrániť vaše vozidlo pred krádežou? Zabezpečte si ho VAM systémom

Vďaka zabezpečovaciemu systému VAM už nebudete musieť tŕpnuť, čo vaše auto nezmizne bez stopy. Ochráni totiž vášho štvorkolesového miláčika pred každým možným spôsobom krádeže, takže aj pred:

• použitím rušičiek GPS/GSM/GPRS signálu,

• použitím čítačky kódov či diaľkových ovládaní,

• výmenou spínacej skrinky,

• výmenou riadiacej jednotky motora,

• výmenou palubnej dosky,

• použitím duplikátu kľúča.

VAM systém Foto: PR servis
VAM systém. PR článok, nepoužívať VAM systém

Okrem toho si môžete vaše auto dať zabezpečiť doplnkovým zabezpečením VAM ODŤAH aj proti odťahu či krádeži kolies. Doplnkové zabezpečenie VAM AKUSTIK ochráni navyše aj váš kabínový či batožinový priestor.

VAM systém Foto: PR servis
VAM systém, PR článok, nepoužívať VAM systém

Ako VAM systém funguje

VAM systém je elektromechanické zabezpečenie, ktoré zabezpečí ochranu vášho auta pred použitím rušičiek GPS/GSM/GPRS signálu, čítačky kódov či diaľkových ovládaní, ale aj výmenou spínacej skrinky, riadiacej jednotky motora či palubnej dosky. Nebude možné použiť ani duplikát kľúča.

VAM systém Foto: PR servis
VAM systém, PR článok, nepoužívať VAM systém

Neprekonateľný VAM systém

Prečo tomu tak je? Vysvetlenie hľadajte v kombinatorike, keďže je pre každé vozidlo montáž zabezpečenia individuálna. Vždy sa teda zabezpečujú iné časti a na iných miestach: každé auto tak používa vlastný logický kód kombinatoriky. Štatistiky tento fakt potvrdzujú: zlodeji sa pokúšali ukradnúť viac ako 500 áut s týmto systémom, úspešní však neboli ani raz.

Až 4 pobočky na Slovensku

VAM systém si môžete dať namontovať na pobočkách v Bratislave, Nitre, Kalnej nad Hronom a Lemešanoch na východe Slovenska. Zabezpečovací systém vám však technici vedia namontovať aj priamo vo vašej garáži.

Viac o spoľahlivej ochrane vášho auta VAM systémom sa dozviete na: www.autoalarm-vamos.sk.

chyba