Volkswagen Polo: Najpokrokovejšie auto na svete?

Nový Volkswagen Polo bol len nedávno predstavený v Berlíne a už teraz je isté, že to bude hit. Ponúka najviac technológií a kopec priestoru v kompaktnej karosérii.

24.07.2017 08:00
w inzercia

Čas letí. Mnohí z nás majú ešte v čerstvej pamäti Volkswagen Golf IV. generácie. Pre veľa ľudí to bolo vysnívané auto. Dnes je však na svete Volkswagen Polo, ktorý je väčší vo všetkých rozmeroch okrem celkovej dĺžky, a dokonca je aj priestrannejší. Má totiž väčší rázvor. Nové Polo je ozaj všestranne využiteľné auto, ktoré nebudú kritizovať ani zadní pasažieri. Na priestor nad hlavou, ani na kolená, sa totiž sťažovať nemôžu. Celé to završuje nadpriemerne veľký batožinový priestor s objemom 351 litrov.

w inzercia

Svieže a športové

Takto vylepšené Polo spoznáte jednoducho – má odvážnejšie, dynamickejšie tvary s výraznými líniami. Má celkom nové LED svetlá, pričom v tých zadných nájdete aj iniciálu „P“. Je nižšie, ale širšie, než predchodca, takže pôsobí viac „prilepené k zemi“. Komu by to nestačilo, môže si priplatiť za balík R-Line, ktorý dodá sympatickému mestskému autu ešte športovejší dizajn.

w inzercia

Digitálny kokpit, nová koncepcia

Najväčšie prekvapenie však nastane po otvorení zadných dverí. Na interiéri Pola si totiž dali vývojári mimoriadne záležať a je to vidieť už na prvý pohľad. Kvalitné materiály, pekný dizajn a množstvo dostupných farebných kombinácií je zárukou, že si tu každý nájde „to svoje“. Dokonca aj fanúšikovia najmodernejšej techniky. Pred vodičom sa totiž po prvý krát v tejto triede môže nachádzať digitálny prístrojový štít Active Info Display namiesto klasických budíkov s ručičkami. Polo používa jeho najnovšiu generáciu s prepracovanou grafikou, novými funkciami a zjednodušeným ovládaním. V žiadnom inom aute koncernu zatiaľ tento typ displeja nenájdete! V jednej rovine po jeho pravej strane sa teraz nachádza hlavný displej kabíny, ktorý môže mať uhlopriečku až 8 palcov. Inžinieri vo Volkswagene ho chceli umiestniť čo najvyššie do zorného poľa vodiča, takže výduchy klimatizácie sa presunuli pod neho. Vo výsledku to vyzerá veľmi dobre, moderne a hlavne je to účelné.

Výbava väčších

Nové Polo sa môže popýšiť aj rozsiahlou výbavou – môže mať Full LED svetlá, antialergénnu klimatizáciu, bezdrôtové nabíjanie smartfónov, veľkú panoramatickú strechu, bezkľúčový vstup a štartovanie… Zo zaujímavostí spomeňme aj podvozok Sport Select s aktívnymi tlmičmi. Polo nepoľavuje krok ani v oblasti bezpečnosti – je tu prednárazový systém, adaptívny tempomat, aktívny parkovací asistent s asistentom manévrovania, či monitorovanie mŕtveho uhla.

Liter, aj dva

Na pohon auta budú slúžiť zážihové motory 1,0 TSI a 1,5 TSI, a vznetový motor 1,6 TDI. Pre ekonomicky zameraných zákazníkov je tu motor na zemný plyn – 1,0 TGI. Na opačnom konci spektra zas Polo dokáže potešiť aj nadšencov, a to vďaka svojmu modelu GTI s motorom 2,0 TSI a výkonom 147 kW (200 koní)! Tomu sa hovorí skutočne ucelená ponuka!

w inzercia
chyba