Volkswagen Tiguan: auto pre všetkých

Dnešné autá dokážu oveľa viac, než iba jazdiť. Volkswagen Tiguan je príkladom perfektného spoločníka do každej situácie.

15.03.2017 08:05
tiguan VW inzercia

Autá typu SUV sú teraz veľmi trendy a ani sa niet čo čudovať. Pohodlne vás odvezú do práce, je z nich dobrý výhľad na cestu a vďaka robustnej karosérii so zdvihnutým podvozkom sa s nimi nemusíte báť zájsť mimo spevnených ciest. Sú to aj dokonalé rodinné autá, ktoré majú spravidla veľký a prakticky riešený batožinový priestor, takže do nich bez problémov naložíte veľký nákup, či kočík. Skrátka ideálne auto pre ženy.
A presne taký je Volkswagen Tiguan, ktorý sme pre vás otestovali, akurát je navyše prešpikovaný nemeckým perfekcionizmom.

tiguan VW inzercia

Odvezie veľa

Kufor Volkswagenu Tiguan má nadpriemerný objem 615 litrov, pričom po sklopení zadných sedadiel máte k dispozícii až 1 655 litrov! Ak vám záleží na variabilite, aj tu vás Tiguan poteší: jeho zadné sedadlá je možné posúvať a majú aj nastaviteľné opierky. Každý si tu poľahky nájde komfortnú polohu. V interiéri nájdete množstvo praktických odkladacích priestorov na drobnosti, ale aj riadne veľkú schránku medzi sedadlami. Tá je vybavená krycou roletkou, ak svoj súkromný neporiadok nechcete zbytočne prezentovať celej posádke. Schránku pritom stlačením tlačidla efektne premeníte na držiak na poháre. Vtipné a dôvtipné zároveň!

tiguan VW inzercia

Dovezie kamkoľvek

Tiguan si môžete objednať s pohonom 4×4 4Motion a aj vám to vrele odporúčame. Šikovný systém pohonu všetkých kolies šetrí palivo, keď sa dá, ale v prípade potreby okamžite povolá do práce aj zadné kolesá, takže sa dostanete aj hore šmykľavým svahom. Keď si na voliči jazdných režimov zvolíte režim Off-Road, bude všetko ešte jednoduchšie. Stačí točiť volantom a pridávať plyn, a elektronika sa postará o bezproblémovú jazdu. Brzdiť z kopca nemusíte. Na to je tu asistent zjazdu z kopca! Tých asistentov je tu, mimochodom, celkom dosť. Tiguan má asistent pre udržanie sa v jazdnom pruhu, adaptívny tempomat, asistent pre jazdu v dopravnej zápche a ešte aj inteligentné svetlá, ktoré ani v diaľkovom režime neoslňujú vodičov pred vami, ale vám zaručujú perfektný rozhľad aj v tme. Bodaj by Tiguan vedel aj sám zaparkovať, však? Vlastne, vďaka systému Park Assist to dokáže, takže zostaňte bez obáv! Stačí sa nechať pohodlné unášať na komfortnom podvozku, pričom vás nebude rušiť otravný hluk vetra alebo podvozka. Tiguan sa veľmi príjemne šoféruje a jazda v ňom vás nevyčerpá.

tiguan VW inzercia

Internet na kolesách

Dostávame sa k časti, ktorá oddeľuje Tiguan od ostatných konkurentov, a tou je konektivita. Tiguan môže byť vybavený palubným internetom Car-Net s Wi-Fi pripojením pre mobily či tablety posádky. A to vám otvára celkom nový svet možností. Tiguan vás vie úplne presne informovať o dopravných obmedzeniach či možnostiach parkovania. S Tiguanom aj lacno natankujete, pretože si viete v navigácii prezrieť najbližšie čerpacie stanice aj s cenami ich palív. To je geniálna vec. Rovnako je k dispozícii predpoveď počasia či krátke správy. Tiguan teda nie len spĺňa všetky očakávania, ale dokáže aj mnoho vecí navyše! Vždy predsa poteší, keď má váš spoločník nejaké to eso v rukáve. Viac si prečítajte na www.volkswagenblog.sk.

tiguan VW inzercia
chyba