Zistili sme, ktoré lyžiarske strediská sú najviac obľúbené u Slovákov

Navštevujú ich lyžiari zo všetkých kútov Slovenska, či už z Košíc alebo z Bratislavy.

16.02.2017 10:55

Najväčšia je Jasná

Lyžiari vedia, že naším najväčším lyžiarskym strediskom je Jasná. Dominantou strediska je Chopok, ktorý sa rozprestiera na území dvoch regiónov. Stredisko ponúka 49 km perfektne upravených zjazdoviek rôznej náročnosti, vhodných pre začiatočníkov, rodiny s deťmi, pre pokročilých lyžiarov, ale aj na usporiadanie pretekov na svetovej úrovni. Na Chopku premáva 30 lanoviek a vlekov s prepravnou kapacitou viac ako 30 000 osôb za hodinu.

Jasná
Hyundai inzercia Jasná

Najvyššie sa lyžujete v Tatranskej Lomnici

Najvyššie položené lyžiarske stredisko na Slovensku nájdete vo výške 850 metrov nad morom, na južnom úbočí Lomnického štítu. Najvyššie položená a najstrmšia zjazdovka na Slovensku sa nachádza v Lomnickom sedle. Oblúčiky na nej robíte vo výške 2 190 metrov nad morom a určite uspokojí aj najnáročnejších lyžiarov. Na svahu vás čaká prevýšenie až 1 300 metrov na 6,5-kilometrovej trati so šírkou až do 60 m.

Tatranská Lomnica
Hyundai inzercia Tatranská Lomnica

Najkrajší výhľad je na Štrbské pleso

Najvyššie položená tatranská osada Štrbské Pleso ponúka na južných svahoch Predného Soliska vyše 7 kilometrov ľahkých a stredne ťažkých zjazdových tratí. S obľubou ich využívajú rodiny s deťmi, ale aj pokročilí lyžiari. K dispozícii majú 8 vlekov a lanoviek a 13 zjazdoviek.

Vysoké Tatry
Hyundai inzercia uvodna Vysoke tatry Vysoké Tatry

Ideálnym autom na lyžovačku je Hyundai ix20

Ideálnym autom na lyžovačku je práve Hyundai ix20, keďže je vybavený naozaj veľkým priestorom s mimoriadnou variabilitou. Lyžiarsky výstroj naložíte pohodlne do batožinového priestoru a na sklopných zadných sedadlách v pomere 4 : 2 na nich komfortne odveziete ďalších spolucestujúcich. Mrazivú zimu zaženiete vyhrievaním predných sedadiel. Cestou na lyžovačku vás nezastaví ani hmla alebo znížená viditeľnosť, keďže v aute máte LED denné svetlá. Môžete sa v ňom cítiť maximálne bezpečne, keďže má zabudované sofistikované prvky aktívnej bezpečnosti. Model Hyundai ix20 teraz môžete mať s bonusom 2 000 € a ľahkou splátkou už od 100 € mesačne.

Hyundai ix20
Hyundai inzercia Hyundai ix20
chyba