Volkswagen Golf Alltrack: Na každú príležitosť

Iba málo áut zvládne toľko úloh s takou ľahkosťou. Golf Alltrack si rozumie s každou cestou a za každých okolností.

10.11.2016 08:00
Vw INZERCIA
Volkswagen Golf Alltrack, Zdroj: Volkswagen

Blíži sa zima a sychravé počasie čoraz častejšie ukrýva cesty pred slnečnými lúčmi. Cesty sú častejšie mokré, než suché a niekde už hlásia aj sneh. Práve v takýchto podmienkach môže auto, akým je Volkswagen Golf Alltrack, najviac zažiariť.

Štyri sú viac, než dve

Pod jeho karosériou sa totiž ukrýva sofistikovaný pohon všetkých štyroch kolies 4Motion. Ten je ovládaný citlivou elektronikou, ktorá je šikovne nastavená tak, aby vedela poslať výkon motora na tie kolesá, ktoré majú najväčšiu priľnavosť. Vďaka tomu má Golf Alltrack bezpečné a predvídateľné jazdné vlastnosti na každom povrchu. Lepšiu trakciu oceníte aj za dažďa a na šmykľavom mokrom lístí, ale najviac vás systém 4Motion očarí v zime. Rodinné lyžovačky či výlety mimo spevnené cesty s ním naberajú celkom iný rozmer, pretože sa nemusíte stresovať, či náhodou nezapadnete. Pre náročnejšie podmienky má Alltrack pripravený špeciálny režim „Off-road“, ktorý upraví nastavenie pohonu, prevodovky, motora a elektroniky tak, aby zvládol aj náročnejší terén. Na ten je pripravený aj jeho špeciálne upravený podvozok, zvýšený o 20 mm oproti bežnému Golfu Variant.

Volkswagen Golf Alltrack, Zdroj: Volkswagen
VW inzercia Volkswagen Golf Alltrack, Zdroj: Volkswagen

Vždy to najlepšie

Za príplatok sú k dispozícii aj adaptívne tlmiče DCC, ktoré dokážu predviesť ukážkovo komfortnú jazdu, ale zmenou jazdného režimu príjemne stvrdnú a poskytnú Alltracku nečakanú agilitu v zákrutách, aby ste si jazdu mohli vychutnať aj na suchej ceste. Svoju charakteristiku pritom neustále prispôsobujú pre čo najbezpečnejšie jazdné vlastnosti. Načo hľadať kompromis, keď môžete mať viac vecí v jednej? To isté platí aj o karosérii Golfu Alltrack – spája robustnosť automobilov typu SUV s eleganciou rodinného kombi, zvýraznenou efektnými doplnkami vo farbe matného chrómu. Neexistuje miesto, kam by silueta Golfu Alltrack nezapadla a pritom je aj praktická. Ponúka až 605-litrový batožinový priestor a do roviny sklopné zadné sedadlá.

Volkswagen Golf Alltrack, Zdroj: Volkswagen
VW inzercia Volkswagen Golf Alltrack, Zdroj: Volkswagen

Vítaná pomoc

Nie každý deň je ten najlepší a preto je fajn vedieť, že na vás niekto dozerá. V prípade Alltracku sú to najrôznejšie asistenčné a bezpečnostné systémy, ako napríklad asistent jazdy v pruhu, dištančný radar ACC, multikolízna brzda či systém rozpoznania únavy. V noci vám určite ulahodia vysokovýkonné natáčacie xenónové svetlomety a keď sa práve necítite na parkovacie manévre, môžete ich zveriť do rúk Golfu. Dokáže zaparkovať celkom sám. Za volantom Golfu Alltrack sa teda môžete uvoľniť a vychutnávať si jazdu na vlnách dobrej hudby, ktorej tóny budú znieť extra dobre, ak si priplatíte za zvukový systém Dynaudio. Pripomeňme, že Golf Alltrack je dostupný s benzínovým motorom 1,8 TSI s výkonom 132 kW a prevodovkou DSG, alebo s troma dieselovými motormi. Najslabší 1,6 TDI s výkonom 81 kW je dostupný iba s manuálnou prevodovkou. Ručne sa radia stupne aj v prostrednej motorizácii 2,0 TDI 110 kW. Vrcholom ponuky je tak silný a úsporný motor 2,0 TDI naladený na 184 kW. Ten dostanete už iba so slávnym automatom DSG. Cena Golfu Alltrack sa začína na hranici 24 730 Eur. Viac si prečítajte na www.volkswagenblog.sk.

Volkswagen Golf Alltrack, Zdroj: Volkswagen
VW inzercia Volkswagen Golf Alltrack, Zdroj: Volkswagen
chyba