Jednoduchá finta ako Vám ukradnú auto

Myslíte si že Vás sa krádež auta netýka pretože máte v aute alarm už od výroby? Zamysleli ste sa ale nad tým ako vlastne funguje? Keď vchádzate do svojho auta, spustí sa poplach? Odpoveď je určite NIE. Zamysleli ste sa niekedy nad tým prečo je to tak?

29.09.2016 08:00
Vam inzercia

Po vysvetlenie sme si zašli za špecialistom, ktorý pracuje v oblasti zabezpečenia áut už viac ako 20 rokov, pánom Richardom Vámošom.

Alarm deaktivujete jednoduchým stlačením tlačidla diaľkového ovládania na kľúči pri otváraní auta. Akonáhle „cvaknú“ zámky na aute, originálny alarm sa deaktivuje. S tým asi súhlasíte. V praxi to znamená, že pokiaľ bude mať zlodej originálny kľúč, náhradný kľúč alebo len frekvenciu daného kľúča, auto otvorí rovnako ako Vy a tým pádom vypína alarm.

Bežnou praxou je to, že pri predaji auta sa náhradný kľúč ukryje na rôzne miesta v aute. Spoločnosť VAM System na svojej stránke zverejnila prípad majiteľa Škody SUPERB, ktorý rovno z autobazáru išiel do servisu kvôli menším opravám. Pri výmene žiarovky v hmlovke bolo potrebné odstrániť časť predného plastového krytu. Na nemalé prekvapenie majiteľa sa za ním nachádzal náhradný kľúč od vozidla.

VAm inzercia

Takýchto prípadov je žiaľ veľmi veľa. Náhradný kľúč sa dá ukryť skutočne kdekoľvek a tým pádom zlodejovi stačí len adresa majiteľa auta (ktorú uvádza pri podpise kúpnej zmluvy) a pár sekúnd na to aby kľúč vybral, auto naštartoval a odišiel s ním nepozorovane preč. Je ale vôbec možné proti tomuto bojovať? Samozrejme, spôsobov ako zabezpečiť vozidlo je viacero. Niektoré sa ako zabezpečenie len tvária, iné tak aj fungujú. Zabezpečenie auta je veľmi dôležité, jedná sa predsa o ochranu vlastného majetku. Dôležité je si tiež uvedomiť, že systém zabezpečenia si do auta montujeme väčšinou len raz a preto toto rozhodnutie netreba podceniť. Osobne uprednostňujem a každému aj odporúčam zvoliť si zabezpečenie, ktoré je unikátne len pre jedno auto. My sami už viac ako 16 rokov vyvíjame, vyrábame a montujeme unikátny systém zabezpečenia, kde zlodejovi nepomôže ani originálny kľúč, kópia kľúča, čítačka alebo rušička signálu, diagnostika, vyvŕtanie zámku ani ďalšie bežne používané spôsoby krádeže auta.

VAm inzercia

Naše odporúčanie teda znie, ROZHODNE NERISKOVAŤ A ZABEZPEČIŤ! Pokiaľ Vás zaujal aj unikátny Slovenský systém zabezpečenia, podrobnejšie informácie o ňom nájdete po kliknutí SEM

VAm inzercia
chyba