Prečo sa bojíme experimentovať v kozmetike?

Patríš k ženám, ktoré sa o seba radi starajú? Dopraješ si aspoň raz za čas hýčkanie v kozmetickom salóne? Možno si pri návšteve v jednom z nich videla rôzne nové prístroje a prípravky, ktoré si dovtedy nepoznala. Ak si sa ich doteraz bála vyskúšať, my ti povieme, prečo by si ich rozhodne mala zaradiť k svojim bežným procedúram.

20.12.2016 08:00
Foto: MARTINA NEMCEKOVA
Arios inzercia

Rýchlo-jednoducho-bezbolestne

Týmto heslom sa riadia všetky moderné kozmetické salóny. Vďaka novým, vylepšeným technikám už pobyt u kozmetičky nie je jedno veľké, bolestivé a sčervenené trápenie, ale upokojujúca masážna terapia. Moderná technológia v kozmetike „vychytala“ nedostatky tej, ktorú dlhé roky poznáme. Nešli by ste predsa na zákrok k chirurgovi, ktorý operuje rovnakými prístrojmi ako pred 20 rokmi, nekúpili by ste si televízor z roku 1980. Tak je to aj v kozmetike. Vyvinuli sa nové prístroje a techniky, kozmetičky sa učia iným prístupom. My sa však stále bojíme vyskúšať procedúry s ťažko vysloviteľnými názvami, lebo si myslíme, že to je zákrok rovnocenný plastickej chirurgie sumou i samotným priebehom.

odkaz Lucia Pagáčová, majiteľka salónu Don de la Beaute
arios inzercia Lucia Pagáčová, majiteľka salónu Don de la Beaute
Dámy, nebojte sa, nie je to tak. Kozmetika 21. storočia v salóne Don De la Beaute ponúka najvyššiu kvalitu ošetrenia a profesionálny vyštudovaný personál za úplne rovnakú cenu, ako v bežných salónoch.

Vyspovedanie majiteľky a kozmetičky Lucie Pagáčovej zo salónu Don de la Beaute Väčšina z nás potrebuje cítiť istotu pred samotným rozhodnutím „čo len spravím s tou mojou pleťou“. Mysleli sme aj na to a špeciálne len pre vás vyspovedali majiteľku a kozmetičku salónu Don de la Beaute, Luciu Pagáčovú! V špeciálnom vianočnom vydaní denníka Pravda (22.12.2016) nájdete aj kupón v hodnote 10€ na luxusné ošetrenie pleti.

1. Ahoj Lucka, vieš nám povedať, aký je najväčší rozdiel medzi klasickou kozmetikou, ktorú poznáme (teda naparovanie, vytláčanie, píling, maska) a kozmetikou 21. storočia, ktorú vo svojom salóne Don de la Beaute ponúkaš?

Zásadný rozdiel je v procese a použitých materiáloch. Kozmetika 21. storočia zahŕňa len minimálne „vytláčanie prstami“. Preferujeme čistenie pleti prístrojmi, ktoré pleť nepoškodia, sú šetrnejšie a, čo je najhlavnejšie, nevytvárajú zápaly. Vďaka nim vieme zapracovať hlbšie do pokožky priaznivé aktívne látky, čo by sme prstami a naparovaním nedokázali.

2. Ktorá služba je najnavštevovanejšia a prečo?

Jednoznačne dermabrázia a ultrazvuk. Sú to účinné metódy, ktoré odstránia starú, prebytočnú a zrohovatenú kožu. Pleť vyčistia do hĺbky, zapracujú vhodnú ampulu s účinnými látkami a krásne uzavrú póry. Takúto starostlivosť potrebuje takmer každá pleť. Klienti zväčša absolvujú najskôr spomínané čistenie a až následne výživné procedúry, ktoré by nemalo zmysel robiť pri znečistenej pleti.

3. Ktorá z ponúkaných služieb ponúka najvýraznejšiu či najintenzívnejšiu zmenu už po prvom sedení?

To závisí predovšetkým od typu pleti a toho, čo konkrétne chceme docieliť. Ak pracujeme s aknóznou a pórovitou pleťou, okamžitý efekt je viditeľný pri vyčistení + aplikovaní mikroprúdovej terapie + záverečnej LED terapii. V prípade, že pleť je dehydrovaná so sklonmi k vráskam, odporúčam mezoterapiu so zapracovaním kyseliny hyaluronovej.

4. Prečo si myslíš, že sa ľudia boja vyskúšať procedúry s neznámymi názvami ako dermabrázia, čistenie ultrazvukom a podobne?

Boja sa zmien. Hlavne zrelšie ženy tieto veci vnímajú citlivejšie. Doba sa mení, technológie sa vyvíjajú a trend byť krásna v každom veku stúpa. Je možné, že tomu neveria, nakoľko nové metódy nepoznajú.

5. Ako si sa dostala ku kozmetike a ako si získala vedomosti v tomto odbore?

Vyštudovala som strednú školu – odbor Kozmetika aj s maturitou, po ukončení štúdia som pokračovala v absolventskej praxi v kozmetickom salóne Glamour. Aj počas rozbiehania vlastného salónu som sa vzdelávala. Chodila som na kurzy v oblasti kozmetiky a nakoniec som sa ešte rozhodla vyštudovať Slovenskú zdravotnícku univerzitu, kde už čoskoro úspešne ukončím III. ročník.

6. Čo by si odkázala dievčatám i mužom, ktorí rozmýšľajú nad návštevou tvojho salóna, avšak stále si nie sú istí?

Aby sa nebáli prísť na konzultáciu, je zdarma :).

Krátky výkladový slovník procedúr modernej kozmetiky:

Mikrodermabrázia – Hebká a hladká pokožka s nádychom dokonalosti? Áno, ide to aj bez skalpela! Najskôr ťa trochu obrúsi kryštálová hlavica, nasleduje vyhladenie brúsnym kameňom a dočistí rotačná kefka. Nezdá sa ale je to bez bolesti a trápenia. Už po prvom ošetrení sú viditeľné výsledky a dokonca zmiznú aj drobné nedokonalosti.

Čistenie ultrazvukom – Akýkoľvek maz, toxíny či baktérie už nemajú šancu! Táto metóda funguje ako hĺbkový peeling bez poškodenia či podráždenia pokožky. Rozlúčiť sa môžeš aj s fľakmi a opuchmi.

Kyslíková mezoterapia – Ošetrenie rozprašovacou kozmetikou s kyslíkom patria medzi tie najrevolučnejšie v súčasnosti. Trochu toho „vštepeného vzduchu“ ti prinesie do tváre mladistvý, oddýchnutý vzhľad a elasticitu. Unavená, namáhaná pokožka, opuchnuté oči, málo spánku, veľa pozerania sa do obrazovky, pri týchto problémoch, je toto ošetrenie ako uliate.

LED light terapia – Podobné „svetelné“ terapie sa stávajú úspešnými s výraznými výsledkami po celom svete. Ak máš kožné problémy, ako napríklad akné, rozhodne by si túto techniku nemala obísť. Všetky podobné „LED veci“ sú absolútne bezbolestné a rozhodne neodídeš zo salóna s utrápenou, rozdráždenou pokožkou. Sú skvelé na odstraňovanie drobných jaziev a nedokonalostí. Po klasickej kozmetike odchádzame s červenými fľakmi na tvári, ktoré sa dlho hoja. LED lightterapia urýchľuje hojenie a je oveľa efektívnejšia, drobné jazvičky nemajú šancu a po kozmetike vyzeráš hneď krásne.

Vysokofrekvenčná prúdová terapia – Rozprúď svoju lymfu aj ty! Jemný prúd, ktorý ti bude do pokožky prenikať cez prístroj nebudeš vôbec cítiť a nemá žiadne negatívne účinky. Tvoja pleť bude pevnejšia a jemnejšia. Navyše, vďaka rozbehnutej lymfe vyplaví tvoje telo zbytočné látky a nečistoty, ktoré si precízne ukladalo.

Mezoterapia – Máš problém so suchou či „zvädnutou“ kožou? Mezoterapia je to, čo potrebuješ. Do pokožky sa ti pomocou rollera s oceľovými ihličkami dostanú priaznivé aktívne látky, (napr. kyselina hyaluronová), ktoré pleť výrazne hydratujú, odstraňujú jemné vrásky a zjemňujú jazvy.

Krásna pleť za babku

Možno si hovoríš, že to znie síce pekne a priam rozprávkovo, ale cena rozhodne nebude lákavá. Radi ti vyčaríme úsmev na tvári informáciou, že ani suma v tomto prípade nie je strašiakom. Spomínané, ale i ďalšie procedúry sú vo veľmi dostupnej cenovej relácii, vďaka čomu si ich hravo môžeš dovoliť aj hneď teraz. Prekvapená? Tak to ešte počkaj na výsledok.

Kontakt:

Don de la Beaute ARIOS ibnzercia

Don de la Beaute, s.r.o.
Poľnohospodárska 27/A
Bratislava 821 07
Objednávky: (+421) 948 400 184

chyba