Zo šalátu šalalát: tento vám budú všetci závidieť

Ak ide o vianočný zemiakový šalát, tak platí: koľko ľudí, toľko receptov. Nech už ten svoj pripravujete akokoľvek, poradíme vám, ako ho naučiť „spievať“.

25.11.2015 08:00
ryba inzercia

Vianočný zemiakový šalát

Budete potrebovať

1 kg zemiakov, 3 mrkvy, jeden petržlen, 4 vajcia, 2 čajové lyžičky soli, 1 čajovú lyžičku mletého čierneho korenia, 100 g cibule, 100 g sterilizovaných kyslých uhoriek, 1dl nálevu z uhoriek, 300 g sterilizovaného hrášku, 1 polievkovú lyžicu plnotučnej horčice a 300 ml Majonézovej omáčky Piknik. A za hrsť dobrej nálady.

Ako na to?

Zemiaky uvaríme v šupke spolu s mrkvou a petržlenom. Po vychladnutí ich ošúpeme a nakrájame na kocky. Vajcia uvaríme na tvrdo, olúpeme a nakrájame. Ingrediencie vložíme do väčšej nádoby. Postupne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pokrájanú sterilizovanú uhorku, sterilizovaný hrášok a horčicu. Každú ingredienciu opatrne primiešavame do zemiakov. Prilejeme nálev z uhoriek, posolíme a okoreníme podľa chuti.

Spievajúci šalalát

A teraz to najpodstatnejšie: Aby zemiakový šalalát chutil, ako má, necháme ho 2 hodiny odstáť a potom primiešame Majonézovú omáčku Piknik. Skladujeme v chlade, podávame s úsmevom a počúvame chválospevy.

chyba