Riziko osteoartrózy: „zlá a dobrá správa“

Zlá správa “Osteoartróza sa vekom zhoršuje“: degeneratívne ochorenie kĺbov alebo chrbtice, takzvaná osteoartróza, postihuje značnú časť obyvateľstva. V celosvetovom meradle je to až 15%.

23.09.2015 08:00
inzercia DACOM

So stúpajúcim vekom sa problémy s kĺbmi stupňujú. Hlavným príznakom ochorenia kĺbov je ich bolesť a stuhnutosť. Najväčší predpoklad pre vznik ochorenia kĺbov majú aktívni športovci a ľudia s prácou, pri ktorej sú ich kĺby nadmieru zaťažované, ľudia s nadváhou a všeobecne ľudia s nesprávnou životosprávou.

Dobrá správa „Osteoartróze sa dá predchádzať alebo jej dopady mierniť“: vhodná životospráva, športové aktivity ako plávanie, aeróbna chôdza, strečing, posilňovanie, cyklistika a v neposlednom rade dostatočná výživa kĺbov, by mali byť základom prevencie opotrebovania a starnutia kĺbov.

inzercia DACOM

Odporúčania pre pohyb a šport: aj pri športovej aktivite, ktorá je súčasťou prevencie starnutia a stuhnutia kĺbov, treba myslieť na svoje zdravie. Preto si napríklad pre chôdzu alebo beh vyberajte správnu obuv a ak začínate cvičiť, zverte sa skúsenému trénerovi, ktorý vám nastaví plán cvičenia namieru. Pohybové aktivity majú byť nebolestivé. Pokiaľ cítite miernu bolesť, mala by do druhého dňa ustúpiť. Pri tréningu alebo príležitostnej športovej aktivite nepreceňujte svoje sily a nezabúdajte ani na prísun vitamínov, minerálov a dostatočný oddych.

Výživa kĺbov a kolagén: kolagén je najdôležitejšia bielkovina v tele a je základnou zložkou kĺbovej chrupavky. Telo si ho nedokáže vytvoriť, preto ho musíme prijímať napríklad v potrave.

Hyalfit 3D krabka krem final

Jeden zo spôsobov, ako kolagén v tele doplniť, je pravidelné užívanie doplnku stravy HYALFIT. Vyrába ho spoločnosť Dacom Pharma, s.r.o., český špecialista na výrobu výživových doplnkov s obsahom kolagénu. HYALFIT je jedinečný produkt vďaka kombinácii štyroch látok. Obsahuje kyselinu hyaluronovú, ktorá je základom kĺbovej tekutiny, kolagén typu I predstavujúci základnú zložku pre kosti, väzivá a kĺby, extrakty z rastliny boswelia serrata zaisťujúce normálny stav kĺbov a vitamín C, ktorý napomáha vstrebávaniu kolagénu.

Tobolky HYALFIT sú určené k dlhodobému užívaniu s dlhotrvajúcim efektom. Pre okamžitú úľavu pri regenerácii kĺbov, šliach a svalov slúži masážny bylinný gél HYALFIT, ktorý vďaka kyseline hyalurónovej a vyváženej kombinácii bylín blahodárne pôsobí na celý pohybový aparát.

Záver: vhodnou kombináciou pohybu a správnej životosprávy je možné riziko osteoartrózy výrazne obmedziť. To umožní, aby ste sa svojim koníčkom a športu mohli venovať bez obmedzení teraz aj v budúcnosti.

chyba