Postrach! Kožná mykóza, alebo Ako sa jej zbaviť?

Vedeli ste, že mykotické ochorenie kože je druhým najčastejším ochorením po bolesti zubov? Takmer každý z nás si vie predstaviť bolesť zubov a s tým spojené nepríjemnosti. Nepríjemné svrbenie, pálenie, či bolestivé praskliny na koži, to všetko môžu spôsobiť mykotické ochorenia kože. Nepodceňujem bolesti zubov, ale kto už raz mal pleseň na nohách, určite mi dá za pravdu, že je nepríjemná prinajmenšom rovnako ako bolesť zubov.

03.07.2014 08:14
canespor inzercia

Plesne číhajú na nás takmer všade, preto sú často postrachom. V lete na kúpalisku, v saune, či krytom bazéne. Ich veľmi dobrým priateľom je vlhké, či teplé prostredie. Zrazu si z radovánok a príjemné prežitých zážitkov z kúpania, či dovolenky môžete priniesť kožnú mykózu. Toto nepríjemné ochorenie môžete totiž dostať kedykoľvek a hlavne na nechránené miesta, ako sú nohy, hlava, slabiny či dokonca podpazušie. Hoci toto ochorenie nie je životu nebezpečné, je nevyhnutné venovať mu dostatočnú pozornosť.

Kožné plesne sú tu!

Ak dostanete kožnú pleseň, pravdepodobne to bude najčastejšie na nohách medzi prstami. Ide o mykotické plesňové ochorenie nôh, ktorému hovoríme „atletická noha“. Začína medzi malíčkom a štvrtým prstom nohy, kde sa objaví nenápadná niekedy belavá trhlinka. Táto trhlinka sa môže rozširovať až do priestoru nohy, kde pocítite pálivú bolesť, či svrbenie. Kožná pleseň sa však môže objaviť aj na iných miestach, na slabinách, v podpazuší, či dokonca vo vlasatých častiach hlavy. Prejavmi je často sčervenanie kože, jej zhrubnutie, šupinatenie, lupiny, či chrasty.

canespor inzercia

Ako sa kožnej mykózy zbaviť?

Nezabudnite, že začať s liečbou takéhoto ochorenia je potrebné čo najrýchlejšie a hlavne včas. Pokiaľ pocítite prvé príznaky, začnite s liečbou okamžite, pretože kožné mykózy sú vysoko infekčné. Na trhu je možnosť zakúpiť si výrobky, ktoré sú voľne dostupné v lekárňach. Výbornou antimykotickou liečbou je voľno predajný roztok Canespor roztok s účinnou látkou bifonazol ktorá zabraňuje šíreniu infekcie, rozmnožovaniu mikroorganizmov a usmrcuje pôvodcov nákazy. Tento roztok je liečivom, ktoré môžeme voľne aplikovať na miesta postihnuté týmto ochorením. Výhodou je jeho jednoduchá aplikácia vtieraním 1 x denne aj na miesta, kde iná liečba nie je účinná, či už je to pokožka vo vlasoch, alebo obzvlásť mokvajúce plesne medzi prstami. Starostlivosť s roztokom Canespor sa snažte dodržať až dovtedy, pokiaľ príznaky ochorenie úplne nezmiznú. Niekedy je lepšie tento roztok ešte aplikovať po ukončení liečby aj vtedy, ak príznaky úplne zmiznú.

Verte, že kožná mykóza nemusí byť postrachom, ak dodržíte prevenciu. Snažte sa byť dôsledný na hygienu svojich nôh a pravidelne dbajte na to, aby ste si vždy do vlhkých a teplých priestorov nosili svoju obuv či uterák. Hygiena nôh, vlasov, či podpazušia je nadovšetko a môže Vás prevenčne ochrániť. A ak sa aj stane, že sa neochránite tak nezabudnite, že skorá liečba prípravkom Canespor roztok je účinnejšia ako neskorá alebo žiadna prevencia.

chyba