Beriete si úver? Peniaze na účte môžete mať už o 20 minút

PR servis | 15.07.2013 08:00
Stefan Panenka - inzercia
Začiatok leta je obdobím, kedy ľudia riešia okrem kúpy nehnuteľnosti aj menšie rekonštrukcie či rôzne investície do domácnosti. Využívajú na to najmä spotrebné úvery od bánk. Ako si z množstva ponúk správne vybrať? Poradí vám Štefan Panenka, produktový riaditeľ Slovenskej sporiteľne.

Štatistiky potvrdzujú, že záujem o spotrebné úvery rastie. Na čo si Slováci požičiavajú najčastejšie?
Z prieskumu vyšlo, že ľudia využívajú úvery od bánk najmä na zlepšenie finančnej situácie, na menšie rekonštrukcie bývania, na elektrospotrebiče či na kúpu nového auta. Slováci presne vedia, čo chcú, koľko peňazí na to potrebujú a koľko sú schopní mesačne splácať, aby to veľmi nepocítili na svojej peňaženke. My im vieme na to ponúknuť úver, vďaka ktorému si kúpia, čo potrebujú bez toho, aby zaťažili rodinný rozpočet.

Čo je dôležité pri výbere úveru? Stačí porovnať výšku úrokovej sadzby vo viacerých bankách?
Výška úrokovej sadzby je dôležitá, no určite nie jediná vec, ktorú si treba všímať. Kým pri hypotékach platí, že rozdiel jedného percenta v sadzbe urobí na mesačnej splátke nemalý rozdiel, v prípade menšieho spotrebného úveru sa môže jednopercentný rozdiel v sadzbe prejaviť na splátke niekedy iba jediným eurom. Pri úvere treba zvážiť aj poplatky, ktoré si niektoré banky účtujú. My už od mája poskytujeme spotrebné úvery bez poplatku a neplatí sa ani za jeho predčasné splatenie.

Podľa vašich skúseností čo ľudia očakávajú od banky, keď žiadajú o úver?
Potvrdilo sa nám, že chcú, aby boli úverové produkty jednoduché a rozumeli im. Aby presne vedeli, koľko a za čo platia. To, čo ich zaujíma predovšetkým, je konečná výška ich mesačnej splátky. Aj preto sme sa rozhodli zrušiť mnohé poplatky k spotrebným úverom.

Ako je pre nich dôležité, aby dostali peniaze od banky rýchlo?
Pre väčšinu ľudí je dôležitá rýchlosť, za ktorú sa vedia dostať k peniazom. V Slovenskej sporiteľni sme schopní poskytnúť spotrebný úver aj na počkanie. Siedmim z desiatich klientov pošleme peniaze na účet už do dvadsiatich minút.

Čo by mali urobiť tí, ktorí si potrebujú požičať?
Mali by ísť do banky, v ktorej majú účet. Je to najlepšie riešenie, pretože tá ich pozná najlepšie a tam majú najväčšiu šancu úver dostať. Slovenská sporiteľňa poskytuje najviac spotrebných úverov zo všetkých bánk na Slovensku. Napríklad v prvom štvrťroku 2013 to bol takmer každý tretí úver na trhu. Jednoducho, máme s tým skúsenosti.

Potrebujete peniaze? Ide to aj bez poplatkov!

Poradíme vám, ako si vybrať správny spotrebný úver a hlavne ako ušetriť na poplatkoch.

  1. Ak hľadáte výhodný úver, okrem samotného úroku je dôležité porovnať aj výšku poplatkov. Zoberte si úver bez poplatku za predčasné splatenie a za mimoriadnu splátku úveru a neplaťte zbytočne ani spracovateľský poplatok.
  2. Zájdite do silnej a dôveryhodnej banky so skúsenosťami. V prvom štvrťroku tohto roka poskytla Slovenská sporiteľňa takmer každý tretí spotrebný úver na Slovensku.
  3. V Slovenskej sporiteľni výška úveru závisí aj od toho, koľko môžete mesačne splácať. Úver môžete získať aj na počkanie a bez toho, aby ste to pocítili na rodinnom rozpočte.
  4. O úver môžete požiadať rýchlo, jednoducho a pohodlne aj cez internet, hoci priamo z vlastnej obývačky.

Sporotel: 0850 111 888, 0910 111 888,
www.slsp.sk,
www.chcem-ta.sk,
www.facebook.com/slsp