Doprajte si najlepší obraz a zvuk v televízore

Spoločnosť Samsung prichádza v roku 2016 s úplne novými televízormi. Ich charakteristikou je mimoriadna kvalita obrazu a jednoduchosť ovládania.

18.04.2016 08:00
samsung inzercia

Spoločnosť Samsung prichádza pre rok 2016 s úplne novým modelovým radom televízorov. Ich hlavnou charakteristikou je mimoriadna kvalita obrazu, ktorá je lepšia ako kedykoľvek predtým. Ako to bolo možné dosiahnuť? V Samsung SUHD televízoroch je teraz zabudovaný nový TV panel s komplexom technológií pod spoločným označením Quantum Dot. Znamená to, že televízor dosiahne vyšší kontrast i jas (vďaka HDR – High Dynamic Range), obraz má vyššiu svietivosť, takže uvidíte oveľa viac detailov ako doteraz. Vylepšená kvalita obrazu sa prejavuje najviac v prípade, že máte naraz tmavú a svetlú scénu – napr. pohľad z miestnosti cez otvorené okno počas slnečného dňa. Na tomto obraze rozpoznáte v tmavej časti detaily ako je stolička či koberec a pritom svetlá časť nebude jedna biela machuľa, ale aj tu rozpoznáte stromy, kvety a pod. Rovnako je to pri sledovaní napínavej scény odohrávajúcej sa v noci, kde naozaj uvidíte blížiacu sa postavu a rozpoznáte jej činnosť.

samsung inzercia

Televízory Samsung 2016 navyše vyzerajú dobre, aj keď sú vypnuté. Šikovne navrhnutý podstavec budí dojem, že televízor sa vlastne vznáša vo vzduchu. Nové televízory sa dajú pripevniť aj na stenu. A platí to aj pre televízory so zakrivenými displejmi, ktoré sú vhodné predovšetkým na sledovanie filmov. Tie vás dostanú viac do deja a obraz pôsobí priestorovejšie. Všetky SUHD televízory sú vybavené prepojovacou krabičkou – tzv. One Connect. To je výborné riešenie hlavne pri zavesení TV na stenu, lebo pripojenie ďalšieho zariadenia (USB kľúč, Blu-ray prehrávač) nevyžaduje žiadnu manipuláciu s televízorom. Do televízora tak ide len jeden prepojovací kábel a elektrické napájanie.

samsung inzercia

Ak si chcete vychutnať film na maximum, potom je vhodné vybaviť sa aj doplnkovým reproduktorom. Samsung ponúka k svojim televízorom tzv. sound bar, ktorý sa dá umiestniť pod televízor, je v rovnakom dizajne ako TV a generuje vynikajúcu basovú zložku zvuku. Ak máte zakrivený televízor, vhodné je si kúpiť aj zakrivený sound bar. So Samsung televízormi nového modelového radu si naplno vychutnáte oddych pri sledovaní filmov, športových podujatí alebo hraní hier.

www.samsung.sk

chyba