Minister školstva podporil návštevou programovanie pre Android

Pilotný projekt výučby programovania žiakov pre mobilný operačný systém Android, ktorý vznikol vďaka spolupráci občianskeho združenia HARPÚNA a ZŠ, pokračoval podľa učebného plánu ďalšou hodinou dňa 7.12.2015 zameranou na budovanie praktických znalostí. Pilotný projekt realizovaný v Základnej škole, Karpatská ulica v Žiline, prišiel svojou návštevou podporiť Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR, Juraj Draxler.

09.12.2015 09:10
prva prosoft inzercia

Pre školu a občianske združenie HARPÚNA je takáto návšteva znamením, že ich úsilie vynaložené na realizáciu výučby programovania, teda nového predmetu v rámci informatiky, je krok správnym smerom k žiakom z hľadiska ich ďalšej profesijnej orientácie. Taktiež z doterajšieho priebehu výučby programovania pre Android je možné identifikovať znalosti vhodné na zaradenie do výučby informatiky v nižších ročníkoch a zvýšiť tak integráciu programovania do vzdelávacieho programu školy. Získané integrované znalosti žiaci v budúcnosti môžu využiť pri štúdiu rôznych iných disciplín bez ohľadu na to, či sa rozhodnú venovať vo vyššej miere programovaniu alebo inému odboru nie len technického zamerania.

Výučba programovanie pre Android prebieha formou klasifikovaného predmetu v Základnej škole, Karpatská ulica v Žiline. Voliteľného predmetu sa zúčastňujú žiaci 9-tého ročníka, ktorí prejavili záujem o predmet a prihlásili sa do pilotnej výučby, splnili vedomostné predpoklady. Pilotný projekt podporili Nadácia Orange, Nadácia ESET, Grantový systém mesta Žilina a ďalší partneri.

Predseda občianskeho združenia HARPÚNA, Michal Hybský, považuje návštevu ministra vlády Slovenskej republiky na výučbe ako povzbudenie pre ďalšiu činnosť v prospech detí a mládeže, najmä formou rozvoja súčasnej aktivity združenia – Budovanie kľúčových znalostí v sieti regionálneho školstva.

druha prosoft inzercia

O združení: Občianske združenie HARPÚNA vzniklo v roku 2014 za účelom popularizácie netradičných riešení na tradičné problémy a implementácie niektorých predkladaných návrhov do praxe. Prvá dlhodobá aktivita je zameraná na budovanie znalostí, a časom združenie plánuje aktivitu aj v iných oblastiach.

chyba