Zimný festival jedla 2017: Exkluzívny gurmánsky zážitok pre každého

Milovníci dobrého jedla a pitia sa majú na čo tešiť aj po sviatkoch. Zimný festival jedla opäť zaútočí na vaše chuťové poháriky aj po piaty krát. Počas viac ako 30 dní dáva návštevníkom možnosť nahliadnuť do regionálnej gastronómie všetkých kútov Slovenska, objaviť nové kulinárske trendy či spoznanie kvalitných šéfkuchárov z vybraných TOP reštaurácií. Festival je tak oslavou ich umenia a kvalitného varenia.

www.zimnyfestivaljedla.sk
zdroj: www.zimnyfestivaljedla.sk

Výnimočnosť projektu

Zimný festival jedla nesústreďuje reštaurácie do jedného miesta, naopak im dáva možnosť predviesť svoje umenie najlepšie ako vedia – priamo v reštaurácii. Delikátny pôžitok na jazyku, atmosféra reštaurácie a profesionalita personálu tak zaručuje jedinečný zážitok pre každého návštevníka. Každá reštaurácia má v ponuke pripravené jedno-, dvoj- aj trojchodové menu, prípadne niečo navyše. K tomu samozrejme nemôže chýbať niečo na zapitie. To všetko za zvýhodnené ceny v reštauráciách, ktoré môžu byť inokedy pre bežného človeka cenovo nedostupné.

Nováčikovia, ale aj ostrieľaní hráči

Každoročne sa do projektu zapojí takmer 40 reštaurácií z celého Slovenska. Premiérovo sa predstavia napríklad reštaurácia Rosalia, ktorá je súčasťou krásneho štvorhviezdičkového zámockého hotela Galicia Nueva v Haliči. Krásne prostredie zaručuje aj reštaurácia Oravský háj v hotelovom rezorte v žilinskom regióne. Ak chcete zažiť nový prístup k tradičnej kuchyni, určite sa zastavte v reštaurácii SĽUK v Bratislave. Nováčikmi z Košíc sú Carpano restaurant s pestrým festivalovým menu a Pivovar Hostinec, ktorý je vybudovaný v dome, v ktorom naozaj kedysi sídlil najstarší pivovar v meste. Nováčikmi sa určite nedajú zahanbiť ani reštaurácie, ktoré patria ku kulinárskej špičke. Festivalové menu si tak môžete vybrať aj spomedzi reštaurácií ako je FOU ZOO, ktorá sa stala najlepšou reštauráciou roka 2016 a celkovo je ocenená až 3 Zlatými vidličkami, Chateau Čereňany – 2 Zlaté vidličky, UFO watch.taste.gro­ove. – 2 Zlaté vidličky, Vila Rosa – 1 zlatá vidlička či River Bank Grand Hotela RIver park s jednou Zlatou vidličkou podľa ocenení Gurman Awards.

zdroj: www.zimnyfestivaljedla.sk
zdroj: www.zimnyfestivaljedla.sk
Autor: TOMAS JAKAB

Na ceste za gurmánskym zážitkom

Okrem degustačných menu v jednotlivých reštauráciách ponúka festival pre svojich návštevníkov aj zážitok v podobe Gurmán busov. Stačí nasadnúť do pohodlného mikrobusu a nechať sa pohodlne odviezť za špičkovou gastronómiou. Welcome drink v podobe šumivého bio-vína zo slovenského vinárstva Tajná je iba začiatok na ceste za kulinárskym zážitkom do troch reštaurácií na vybranej trase. Tie ponúknu dva chody zo svojho festivalového menu, ktoré budú sprevádzané vínkom a minerálnou vodou Fatra. Celodenný program sprevádzaný odborným sprievodcom zaručuje, že sa určite nebudete nudiť.

Pre tých čo hľadajú viac

Výnimočné sprievodné akcie dávajú festivalu ďalší level. Môžete byť súčasťou oficiálnej otváracej večere festivalu v Bratislave alebo v Košiciach, zúčastniť sa Gurmán Diva Plesu v Bánovciach nad Bebravou pod vedením šéfkuchára Michala Škorca či vychutnať si festivalové raňajky. Taktiež treba spomenúť jedinečnú príležitosť na degustačnú večeru v reštaurácii UFO watch.taste.groove. s austrálskym šéfkuchárom Geoffom Havilandom – ktorý bol dvakrát ohodnotený dvoma michelinovskými hviezdami.

Ako sa zapojiť?

Stačí si vybrať spomedzi reštaurácií na festivalovom webe www.zimnyfestivaljedla.sk , spraviť rezerváciu, uhradiť ju a tešiť sa na kulinársky zážitok.

zdroj: www.zimnyfestivaljedla.sk
zdroj: www.zimnyfestivaljedla.sk
BILLA

S Kulinariom chutí jar lepšie!

23.03.2017 14:05

Tak ako po zime odľahčujeme šatníky, veľkou zmenou prechádza aj náš jedálny lístok. Pustite do kuchyne svieži vzduch vo forme nových kulinárskych inšpirácií. Na sto stranách časopisu Kulinarium ich nájdete viac než dosť!

kozel

Ako sa zrodila legenda: Poctivé čierne pivo zachutí každému

23.02.2017 09:18

Za zrodom legiend väčšinou stoja významní muži či ženy, ktorých si však história často nepamätá. Podobný je aj osud českého priemyselníka Františka Ringhoffera.

Róbert Gašparík - mäsovýroba s.r.o.

Mäsovýroba Róbert Gašparík zaujala na Danubius Gastro. Čo ocenili experti?

13.02.2017 13:20

Tradičná trnavská spoločnosť Mäsovýroba – Róbert Gašparík si pripísala ďalšie ocenenie.

automobilka, volkswagen, výroba,

Automobilky žiadajú päť opatrení, ktoré udržia Slovensko na špici

28.03.2017 17:14

Udržanie konkurencieschopnosti automobilového priemyslu na Slovensku si vyžaduje plnenie piatich bodov, vyplýva z konferencie.

Prešov, doprava

Lepší Prešov chce v piatok zastaviť dopravu aj v Bratislave

28.03.2017 16:51

Združenie Lepší Prešov chystá na piatok blokádu premávky pri bratislavskej autobusovej stanici. Chcú tak tlačiť na stavbu obchvatu Prešova.

Ivo Nesrovnal

Nesrovnal ohrozuje reguláciu hazardu, tvrdí Asociácia hier

28.03.2017 16:44

Asociácie zábavy a hier tvrdí, že Nesrovnal ohrozuje reguláciu hazardu, Primátor odkázal, že im ide iba o peniaze. Poslanci budú o hazarde rozhodovať v stredu.

Hamburg, policajné auto, vrak, zhorený

Pri proteste proti summitu G20 podpálili v Hamburgu policajné vozidlá

28.03.2017 16:31

Ľavicoví demonštranti sa prihlásili k zodpovednosti za podpálenie šiestich policajných vozidiel v Hamburgu.