Obaly od Fidoriek budú mať svoje vlastné kontajnery

Fidorka prichádza s úplným unikátom – kontajnerom na hliníkové obaly od Fidorky. Špeciálne kontajnery sa na uliciach objavia v druhej polovici septembra.

17.09.2013 08:00
Fidorka - inzercia

Fidorke sa darí ako nikdy predtým. S väčším predajom je však spojené aj väčšie množstvo hliníkových obalov, do ktorých sú Fidorky balené. Ľudia si z obalov najčastejšie vytvárajú guľôčky a tie potom vystreľujú všelikde. Aby sa ulice nezačali topiť v záplave týchto obalov, prišlo vedenie Fidorky s originálnym riešením – kontajnerom na obaly od Fidoriek.

Spoločnosť si dala vyrobiť špeciálne kontajnery, do ktorých by mali ľudia obaly od Fidoriek vyhadzovať. Kontajner sa vzhľadom podobá na klasický kontajner na sklo, v hornej časti má však päť malých otvorov, ktoré sú od seba farebne odlíšené. Ak si teda zamaškrtíte napríklad na červenej Fidorke, jej obal vhodíte do červeno označeného otvoru.

Nápad na zavedenie netradičných kontajnerov vznikol na marketingovom oddelení Fidorky približne pred pol rokom. Šesť mesiacov teda zabral výskum a výroba. „Hliníkové obaly sú s Fidorkou neodmysliteľne späté už od jej vzniku. Na tom, samozrejme, nechceme nič meniť. Keď sme si však prepočítali, koľko Fidoriek za rok vyrobíme a aké množstvo obalov tým vznikne, povedali sme si, že by stálo za to zamyslieť sa aj nad ich recykláciou. Pretože sa však hliník na Slovensku bežne netriedi, rozhodli sme sa pre zavedenie vlastného kontajnera,“ povedala nám zamestnankyňa spoločnosti Mondeléz, pod ktorú Fidorka patrí.

V pilotnej fáze projektu bude po Slovensku rozmiestnených sto kontajnerov, z čoho najväčší počet sa objaví v Bratislave. Ak však budú mať fidorkovské kontajnery u ľudí úspech a hliníkovými obalmi sa začnú skutočne plniť, počíta sa s výrazným posilnením ich siete. S prvými kontajnermi na obaly od Fidoriek sa ľudia stretnú v druhej polovici septembra. Ak si chcete aj vy vyskúšať, aké je to triediť obaly od Fidoriek, môžete sa pozrieť na webovú stránku, kde nájdete zoznam s presným rozmiestnením kontajnerov.

chyba