Dlhé zimné večery vám spríjemnia internetové hry

Blíži sa zima a to je čas, kedy je človeku najlepšie v teple, napríklad doma. Aby vás neprepadla nuda, tu máte naše tipy.

11.11.2016 08:00
najky.sk
zdroj: Thinkstock

Nie vždy a za každého počasia sa chce ľuďom ísť počas zimy niekam „von“ – a tým máme na mysli napríklad nielen prechádzku v prírode, ale aj ísť zapadnúť niekam s priateľmi do baru. Ak je za oknami sneh či fúka prudký vietor, ako lepšou sa javí alternatíva zostať doma v teple, napríklad pri počítači. Čo všetko môžete robiť počas dlhých zimných večerov? Tu sú naše 4 tipy:

Hrať sa hry na internete
Online hry patria medzi najpopulárnejší zábavný obsah na internete. Za posledné roky sa zmenili doslova na nepoznanie a nejde už len o jednoduché skákačky, ktoré mali vyplniť len zopár minút napríklad počas prestávky v škole či v práci. Dnes sa dajú cez internet a zadarmo hrať napríklad aj 3D strieľačky.

Internetové hry sa delia prakticky na dva druhy a to buď voľné hry, ktoré sú populárne pre nenáročné nároky na čas a počítač, alebo na platené hry. Tu zažívajú boom najmä rôzne simulátory a stratégie, ktoré vám určite zaberú nie len jeden večer. Prečo sú také obľúbené? V reálnom čase totiž hráte proti iným ľuďom z celého sveta!

Pozrieť si zaujímavé videá z celého sveta
Jedna z najdôležitejších výhod internetu je, že vám umožňuje prístup doslova do celého sveta. Práve z toho dôvodu nie je problém si pozerať zaujímavé videá napríklad z iného kontinentu a to nehovoríme len o cestopisoch. Takéto možnosti ponúka známy videoportál Youtube, kde stačí chvíľka hľadania a nájdete naozaj všetko, o čo máte záujem.

A aké máme pre vás tipy? Veľmi populárne sú náučné videá, športové videá, ale napríklad aj vlogy, čiže niečo ako video blogy nahovorené bežnými ľuďmi. Stačí vedieť angličtinu alebo si zapnúť simultánne titulky a môžete získať cenné aj zaujímavé informácie prakticky o čomkoľvek od líčenia až po návody na bytové doplnky.

Čítať si poviedky
Neznie to na prvý pohľad veľmi zábavne, že? Omyl, práve poviedky ako kratší textový žáner sú na večer ideálne. Výber témy je predsa na vás a poviedka sa nerovná automaticky fádny či nudný text. Existujú rôzne druhy poviedok, napríklad aj dobrodružné, sci-fi, historické, dokonca aj „partnerské“.

Zároveň neplatí, že jediným miestom, kde ich nájdete, sú len rôzne internetové stránky zamerané na literatúru. Vyskúšajte aj sociálne siete – naozaj, viacero autorov publikuje aj tu, pričom v tomto prípade pôjde doslova o „jednohubky“ a vy ich tak stihnete oveľa viac za jeden večer.

Zabaviť sa na vtipoch!
Áno, presne tak. Smiech vplýva pozitívne na spánok a trocha nevinného humoru počas dlhých sychravých večerov je presne to, čo potrebujete. Na internete nájdete veľký výber stránok zameraných na vtipy, no my máme pre vás jeden extra tip - navštívte portál Bratm.sk, kde nájdete nielen vtipy, ale aj komixy, meme a rôzne vtipné a zábavné obrázky či videá!

chyba