Pozrite sa s nami , čo kiná v lete ponúkajú

Leto je už takmer v polovičke a hoci sa o tomto období hovorí ako o tzv. uhorkovej sezóne, na filmy sa takýto termín nehodí.

26.07.2016 09:10
sita inzercia
Zdroj: Thinkstock

Nie vždy je počas júla či augusta krásne slnečné počasie s ideálnou teplotou – niekedy je skrátka príliš horúco, inokedy zas prší, sú búrky a ochladí sa. Ako tráviť prázdniny v takýchto extrémoch? Predsa v kine. Okrem tradičných kín sú počas leta známe aj tzv. letné kiná, ktoré sa usídlia vo viacerých mestách na parkoviskách alebo v miestnych amfiteátroch. Aké filmy obvykle prinášajú?

Keď máte radi niečo iné, skúste letné kino

Ak nemáte radi len najnovšie filmové trháky, ktoré produkuje Hollywood, môžete práve v letných kinách nájsť filmy z iného súdka. Spravidla ide o dva typy filmov a to sú alternatívne filmy a filmy, ktoré patria už medzi overenú klasiku – najmä rôzne filmy z 90. rokov a začiatku tohto storočia, ktoré majú vysoké hodnotenia doteraz a patria medzi veľmi populárne.

Letné kiná prajú aj domácej produkcii a ak máte chuť na nejaký slovenský alebo český film, práve na amfiteátroch alebo pri premietaní v prírode či na námestiach miest môžete takéto filmy vidieť. Tento žáner láka takpovediac všetky vekové skupiny a je jedno, či patríte k mladšej alebo staršej generácii, na svoje si určite prídete.

Ak máte radi tzv. kasové trháky, ktoré už ale dnes v kinách nepremietajú, letné kiná ponúkajú aj takýto druh filmov. Ich veľkou výhodou je, že si ich môžete pozrieť niekedy aj v dlhších ako pôvodných verziách, napríklad s pridanými scénkami, ktoré boli pôvodne vystrihnuté alebo neboli v skrátenej kino-verzii.

Čo príde v lete k nám?

Kto sa pozrie na program akéhokoľvek modernejšieho kina vo väčšom krajskom či okresnom meste na Slovensku, okamžite mu udrie do očí pomerne pestrá ponuka. Či už ide o animované filmy ako Hľadá sa Dory alebo Doba Ľadová, prípadne o horory V zajatí démonov a jeho druhé pokračovanie. V lete k nám prišlo aj pokračovanie Očisty, s tak trocha netradičným názvom Volebný rok.

Počas leta si môžete pozrieť aj Legendu o Tarzanovi, zaujímavý český film Učiteľka, napínavý horor Nezhasínaj, ale napríklad aj „životopisný“ film o kapele Lucie. Dá sa povedať, že leto v kinách ponúka to, čo celý zvyšok roka – všetky žánre pre deti aj dospelých. Trailery si môžete pozrieť napríklad na Youtube.

DVD a stream pre pohodlných

Alternatívou k návštevám kina je pozrieť si nejaký ten film doma. Aj u nás na Slovensku sú na vzostupe už rôzne streamovacie služby, kde si stačí film jednoducho za poplatok stiahnuť do svojho počítača alebo priamo do televízie a môžete si vychutnať v pohodlí domova najnovšie akčné filmy, horory, prípadne komédie.

Kde takéto streamy nájsť? Stačí použiť vyhľadávač Google a raz dva objavíte portály s takýmto obsahom. Druhou možnosťou je kúpa DVD – tu však treba rátať s tým, že takýmto spôsobom kúpite skôr tzv. béčkové filmy a najmä filmy so starším dátumom vydania.

chyba