Zažite Cyklomaratón Bratislava – Jasná 2016

Aj tento rok sa bude konať cyklistické podujatie pre amatérov CYKLOMARATÓN Bratislava – Jasná. Organizátori pozývajú širokú verejnosť, aby sa zapojila do tohto jedinečného podujatia, počas ktorého budú mať možnosť jeho účastníci spoznať krásy Slovenska, ale aj všetkých nadšencov cyklistiky.

16.05.2016 08:47
Cyklomaraton inzercia

Štartovať sa bude 18. júna 2016 zo Zlatých Pieskov v Bratislave, a končí v Jasnej pod Chopkom.

V pozadí tejto jedinečnej športovej udalosti stojí aj impozantný príbeh dvoch „cyklo-nadšencov“. V roku 1989, počas nádherného jarného počasia sa na Chopku lyžovali dvaja páni – Dušan Kvasnica a Jozef Tóth. Zrazu padla otázka: „Čo keby sme sa sem vybrali na bicykloch?“ Hovorí Dušan a Jozefovi viac nebolo treba. Ešte v ten deň vznikla stávka, a tá znela: „Dá sa táto trasa zvládnuť za 24 hodín?“ Našli sa aj oponenti, ktorí tvrdili, že trasu o dĺžke okolo 290 km „za dvadsaťštyri hodín“ je nemožné prejsť. A tak sa na štart prvého neoficiálneho ročníka postavili len štyria nadšenci. Trasa viedla Považím, a v ceste nestáli prevýšenia, iba dĺžka. Po obrovskom výkone, niekedy okolo desiatej večer, dorazila do cieľa iba dvojica – Jozef a Dušan. Stávkujúci, ktorí prehrali vyplatili svoje dlžoby k všeobecnej spokojnosti dvoch víťazov. Takúto podobu mal prvý neoficiálny ročník Cyklomaratónu.

Od vtedy je to už 27 rokov, a za tie roky prešiel niekoľkými zmenami, úpravami a vylepšeniami. Trasa vedie zo Zlatých pieskov cez rôzne diaľničné úseky, cesty I. a II. triedy, horským priechodom Donovaly až do Jasnej. Meria 315 km a tým je Cyklomaratón najdlhším amatérskym cyklistickým podujatím na Slovensku. Zdravie a bezpečnosť každého účastníka je na prvom mieste, preto ich počas jazdy sprevádzajú všetky bezpečnostné a záchranné zložky. Na účastníkov čakajú 3 zástavky, najdlhšia je zastávka na Donovaloch, kde sa posilnia teplým obedom, a doplnia si zásoby pitného režimu.

Staňte sa jedným z 250 účastníkov a zažite aj vy úžasnú atmosféru cyklistického pelotónu brázdiaceho naprieč krásami našej krajiny. Vpred vás bude hnať vaša pokora a dosiahnutie cieľa! Pomôžu vám v tom aj povzbudzujúci obyvatelia obcí, cez ktoré povedie trasa, či podpora zo strany samotných organizátorov a partnerov podujatia: SOFTIP, Slovenské elektrárne, ProCare, EXE, Envirotech, Kaktus bike, SEPAS, Radenska, Strategic, Hotel Družba a mediálnych partnerov: medias media, SITA. Nevzdávajte sa a pripravte sa na túto jedinečnú výzvu! Bližšiu špecifikáciu trate, informácie a online prihlášku na podujatie je možné nájsť na stránke www.cyklomaraton.eu.

chyba