K slovenskému hokeju patria aj neodmysliteľné hlášky komentátorov

Hokejové zápasy sú väčšinou o nervovom vypätí a nespútanom fanúšikovaní svojmu tímu. Ak sa však počas zápasu započúvate do slov komentátorov, „nervydrásajúce“ momenty sa menia na zábavu a humor.

23.04.2015 08:29
Snickers MShokej SVK inzercia

Fanúšikovanie je pre väčšinu Slovákov okrem športovej roviny aj spoločenská udalosť, s ktorou súvisí správna spoločnosť a dobrá nálada. Podľa výskumu* značky Snickers z minulého februára považuje 79 % Slovákov rolu fanúšikov za kľúčovú pre úspech daného športového odvetvia aj konkrétneho tímu. Väčšina opýtaných zároveň potvrdila, že chuť „fandiť“ a celkové naladenie ovplyvňuje hlad. Ako ideálne riešenie sa ponúka čokoládová tyčinka Snickers, ktorá svojou kampaňou „Keď si hladný, nie si to ty“, posilňuje hokejových fanúšikov po celom svete.

Tento rok sa do kampane zapojil aj Richard Lintner, veľký hokejista a zároveň populárny hokejový expert počas športových prenosov, ktorý obohatil slovenský hokej nielen o góly, ale aj vtipné hlášky. Do jeho repertoáru patrí napríklad polemika o konci zápasu, kedy Rišo skonštatoval: „Tento zápas skončí skôr neskôr, než skôr.“
Göteborskú zlatú medailu ihneď zaradil: „Veľa vecí sa s tou medailou nedá robiť, ale je fajn ju mať.“
Stoickou atmosférou a priam až slovami mudrca radi pripomíname aj vetu: „Jednoducho hrať nie je jednoduché, povedal by som, že zložitejšie je hrať zložito.“
Pokiaľ ide o znalosti kultúrnych javov, Rišo nezaostáva ani v tejto oblasti: „Dnes som sa dočítal v jednom časopise, že Bielorusi sú jednými z najväčších píčov piva“.
S menami hráčov si tiež Rišo nezvykne lámať hlavu, a keď sa to dá uľahčiť, prečo nie? „Jensen, Jensen, Hansen, Larsen, Larsen… To je zbytočné ich menovať, môžeme ich volať iba Dán.“
Niektoré veci si možno Rišo uľahčuje, čo sa však týka čítania hry, v tom má Rišo jasno aj keď ide o nejasné prihrávky: „Som sa trochu odmlčal, lebo som rozmýšľal, čo mohol taliansky útočník myslieť tou prihrávkou… na nič som neprišiel.“ Dúfame, že ani tento rok nás Rišo neukráti o svoje zábavné výroky a môžeme sa na neho tešiť počas televíznych prenosov.

Viac informácií nájdete na www.snickers.sk

Richard Lintner
Zapojením sa do kampane „Keď si hladný, nie si to ty“ Richard Lintner podporí detské autistické centrum Proautis v Trenčíne.

*Výskum spoločnosti STEM/MARK, február 2015

chyba