Švajčiarske hodinky CERTINA

Hodinky Certina sú na svetovom trhu od roku 1888 a vyznačujú sa svojou spoľahlivosťou spolu s dokonalým utesnením puzdier.

21.04.2015 15:55
certina inzercia
logo-certina

Športový charakter táto značka nezaprie u väčšiny modelov a to ako pánskych, tak dámskych. Od roku 1906 nosia hodinky logo Grana – krátka forma „Granatus“, odvodeného od latinského názvu Grenchen. Až od roku 1938 prijala firma nový názov „Certina“, prevzaté z latinčiny „Certus“, čo znamená „istý“. Toto logo má ochrannú známku pre export a marketing týchto hodiniek vynikajúcej kvality. Hodinky Certina sa hlavne vyznačujú svojou technológiou nadštandardného utesnenenia – systémy sú nazvané DS (Double Security) a DS + (Double Security +). V prvom prípade sa jedná o špeciálnu tesniacu vložku, ktorá je pod skrutkovacím viečkom, v druhom prípade je k DS systému ešte pridaná skrutkovacia korunka.

Vtedy Adolf a Alfred Kürthy v mestečku Grenchen vyrába prvé hodinkové strojčeky a začína ich dodávať do hodinárskych firiem. Na začiatku výroby mala firma troch zamestnancov, ktorí pracovali v dielni spojenej s rodinným domom. Certina nemala vyrábať kompletné hodinky, mala sa venovať čisto výrobe strojčekov. A že bola úspešná o tom sa môžeme presvedčiť už v roku 1938, kedy zamestnávala 250 zamestnancov a v túto dobu už vyrába prvé náramkové hodinky, ktoré sú prevažne dámske, pretože ľudia v tejto dobe dávali ešte prednosť hodinkám vreckovým. V tej dobe poznajú v hodinárskom svete Certina už ako priekopníkov. Vedenie firmy spracováva nový podnikateľský plán, ktorý rozšíril výrobu o najnovšie stroje a vďaka tomu bola Certina považovaná za jednu z najmodernejších a najlepšie vybavených hodinárskych tovární sveta. Certina expandovala ďalej a v roku 1955 mala spoločnosť 500 zamestnancov, kedy už vyrába pánske i dámske hodinky v počte 600 tisíc kusov ročne.

DNA CERTINA
CERTINA DS

Hodinky nájdete na shop.pravda.sk.

chyba