Derby v Šachovej Extralige SK Commander sa skončilo remízou

V siedmom kole Šachovej Extraligy SK Commander sa stretli zatiaľ vedúce družstvá Starej Ľubovne a Dunajskej Stredy, aby zabojovali o prvé miesto v tabuľke.

23.02.2015 08:36

Vzájomný zápas však priniesol nerozhodný výsledok 4:4. Na prvých dvoch šachovniciach vyhrala domáca Stará Ľubovňa na čele s českým veľmajstrom Zbyňkom Hráčekom. Na štvrtej a piatej šachovnici prevážila svojho súpera Dunajská Streda s veľmajstrami Vargom a Czebem. Ostatné partie skončili zmierom a tak po siedmom kole viedla súťaž Stará ľubovňa iba vďaka lepšiemu skóre.

Nerozhodne sa končili aj zápasy Liptovskej šachovej školy proti Dubnici nad Váhom ako aj vzájomný zápas družstiev, ktoré bojujú o záchranu v súťaži, Slovan Bratislava B a Strelec Devínska Nová Ves. Dunajov začal zbierať ďalšie body proti Košiciam a Slovan Bratislava A zvíťazil len tesne za tohtoročným outsiderom súťaže Doprastavom Bratislava.

Výsledky siedmeho a ôsmeho kola
Komander_zapasy Výsledky siedmeho a ôsmeho kola

V nedeľnom ôsmom kole nadelili Košice domácej Čadci výprask 0,5:7,5, keď jedinú čestnú remízu vybojoval za domácich Pavol Sedláček. Dunasjká Streda presvedčivo vyhrala nad Liptovskou šachovou školou, vyššia sila hráčov sa bodovo prejavila v druhej polovici súpisky. Slovan Bratislava A ako aj Slovan Bratislava B sa mohli spoločne tešiť nad víťazstvom proti Devínskej a Béčko víťazstvom nad potápajúcim sa Doprastavom Bratislava získalo cenné tri body k ďalšiemu boju o záchranu. Nerozhodne skončil zápas Dunajova s Prakovcami, v ktorom Prakovce zachraňovali posledné dve šachovnice.

Pohľad do hracej miestnosti
Commander inzercia Pohľad do hracej miestnosti

Pred finálovým trojkolom, ktoré sa odohrá v Bratislave 20.-22.3.2015 sa šachoví fanúšikovia môžu tešiť na parádne zápasy. Stará Ľubovňa ako aj Dunajská Streda idú do posledných zápasov s absolútne rovnakým počtom zápasových bodov ako aj skóre. Bude preto dôležité nielen vyhrať posledné zápasy, ale snažiť sa aj o čo najvyššiu výhru. Na treťom mieste sa bez väčších problémov udomácnil Slovan Bratislava A, na ktorý strácajú štvrté Košice tri body. Ak Slovan nezaváha, bronzová medaila by mu nemusela ujsť.

Medzinárodný majster Zsolt Rigó
Commander inzercia Medzinárodný majster Zsolt Rigó

Beznádejne posledný Doprastav Bratislava má už iba teoretickú šancu na záchranu, nakoľko ho však čakajú v poslednom trojkole favoriti súťaže, môže len dúfať v dohratie sezóny so cťou. Druhý čierny Peter v podobe vypadnutia sa bude pravdepodobne rozdávať medzi družstvami Slovanu Bratislava B a Čadce. Uvidíme, ako napokon všetko dopadne, napokon aj minulý ročník sa hralo a rozhodovalo do poslednej partie.

Poradie po ôsmom kole Šachovej Extraligy SK...
Commander poradie inzercia Poradie po ôsmom kole Šachovej Extraligy SK Commander

Zápasy sú prenášané naživo a dajú sa pozrieť aj s aktuálnym šachovým spravodajstvom na stránke Slovenského šachového zväzu www.chess.sk.

Šachová Extraliga SK Commander
Commander logo sutaze Šachová Extraliga SK Commander
chyba