Šachová Extraliga SK Commander - Dunajská a Ľubovňa pokračujú bez zakopnutia

Piate a šieste kolo Šachovej Extraligy SK Commander priniesli napínavé zápasy. Určite najväčším ťahákom bol zápas domáceho Slovanu Bratislava A proti Dunajskej Strede.

19.01.2015 07:51
foto1 Commander inzercia

V sobotnom piatom piatok kole Slovan Bratislava A doslova roztrhal Dubnicu n/V,keď vyhral 8:0 a svoj pohár trpkosti si vypil aj Doprastav Bratislava, ktorý dostal nakladačku od TJ INBESTU Dunajova, ktorý nastúpil v základnej zostave a výsledkom 1:7 potvrdil rolu favorita. O to viac sa tešil nováčik z Devínskej, ktorý v v nedeľu s Dunajovom vyhral a spečatil tak veľmi potrebné body k záchrane v súťaži.

Nabitá Stará Ľubovňa v sobotnom zápase začala prehrou Evy Repkovej a nováčik z Prakoviec mal pekne rozbehnutý zápas. Hrubá sila však zvíťazila nad šťastenou a Ľubovňa vyhrala 3:5.

Výsledky piateho a šiesteho kola
zapasy Comander inzercia Výsledky piateho a šiesteho kola

Najtesnejším rozdielom skončil zápas Košíc proti Liptovskej šachovej školy a Košice tak ostávajú v bojoch o medaile, aj keď na prvé miesto strácajú už 6 bodov. Husárskym kúskom Erik Pinter zachránil remízu v partii a tak aj remízu celého tímu Devínskej proti Čadci, keď obeťou dámy vynútil večný šach, ktorý mu súper dával troma ľahkými figúrami. Ani veľká materiálna prevaha nestačila na zastavenie ďaleko postupivého pešiaka, ktorý by sa inak premenil na dámu.

Zápas Devínska vs. Čadca
foto2 Zápas Devínska vs. Čadca

Nedeľa bola čierna najmä pre zálohu Slovana, ktorý si nedokázal poradiť s Dubnicou. Tá sa po sobotnom výprasku oprášila a v nedeľu bodovala naplno. Taktiež Doprastav Bratislava obdržal debakel 1,5:6,5 od Čadce a tak tieto dve bratislavské družstvá ostávajú po šiestomkole na chvoste tabuľky s jedným bodom. Siedme a ôsme kolo je na programe 21.2. a 22.2.2015.

Poradie po šiestom kole Šachovej Extraligy SK...
poradie inzercia Commander Poradie po šiestom kole Šachovej Extraligy SK Commander

Zápasy sú prenášané naživo a dajú sa pozrieť aj s aktuálnym šachovým spravodajstvom na stránke Slovenského šachového zväzu www.chess.sk.

Šachová Extraliga SK Commander
logo sutaze inzercia Šachová Extraliga SK Commander
chyba