V Šachovej Extralige SK Commander favoriti bez zaváhania

Prvé dvojkolo Šachovej Extraligy SK Commander prinieslo zaujímavé výsledy, ale žiadne prekvapenia.

27.10.2014 08:52
odkaz Šachová Extraliga SK Commander
foto1 Šachová Extraliga SK Commander

Majster Slovenska ŠK Dunajská Streda si poradila v oboch zápasoch sopapierovo slabšími súpermi z Bratislavy, ŠK Doprastavom Bratislava a ŠK Strelec DNV a vykročila tak pravou nohou k obhajove titulu.

Azda všetci netrpezlivo čakali, v akej zostave natúpi družstvo Starej Ľubovne. Napriek zálohám, ktoré si nechali do ďalších kôl zvíťatili v oboch zápasoch a vďaka výbornému skóre vedú tabuľku.

Poradie po druhom kole Šachovej Extraligy SK...
poradie sachisti inzercia Poradie po druhom kole Šachovej Extraligy SK Commander

ŠK Slovan Bratislava A sa hneď v prvom kole stretol s rivalom z Košíc, kde vyhral najtesnejším výsledkom 3,5:4,5 a v nedeľu potvrdil rolu favorita s nováčikom súťaže ŠK Prakovce.

Skupinu družstiev s plným počtom bodov uzatvára Liptovská šachová škola, ktorá v severskom derby zdolala najprv družstvo Čadce a v nedeľu Dunajov.

V sobotu sa skončil nerozhodne zápas medzi Slovanom Bratislava B a Prakovcami, v nedeľu pre znemu Dubnica remízovala s Doprastavom. Družstvá, ktoré sa papierovo budú pohybovať viac v druhej polovici tabuľky, remízou v zásade nič nezískali a o to viac sa budú musieť snažiť bojovať o body v ďalšom priebehu súťaže.

Stávajúci ročník zatiaľ sľubuje napínavé zápasy a boj o umiestnenie či už v prvej alebo druhej polovici tabuľky. Máme sa na čo tešiť, najbližšie dvojkolo sa hrá 22.11. – 23.11.2014.

Výsledky prvého a druhého kola
vysledky sachisti inzercia Výsledky prvého a druhého kola

Zápasy sú prenášané naživo a dajú sa pozrieť aj s aktuálnym šachovým spravodajstvom na stránke Slovenského šachového zväzu www.chess.sk.

Šachová Extraliga SK Commander
logo sutaze Šachová Extraliga SK Commander
chyba