Zahrejte sa horúcimi TATRATEA koktailmi!

V aktuálnom zamrznutom počasí je ideálne zahriať sa po večernej prechádzke horúcim drinkom. Máme pre vás hneď tri tipy. Sú doplnené o rôzne druhy TATRATEA, takže pochutnať si môžu len dospelí.

12.01.2017 14:39

Poďme si ich predstaviť!

Frndžalica

Na to, aby si človek vychutnal pôvodný štýl podávania Tatranského čaju, musí poznať jeho korene. Namiesto cukru používame med a pridávame aromatický čaj Assam – presne ten, ktorý sa používa pri výrobe TATRATEA.

Foto: Jakub Dvorak
karloff inzercia

Potrebujeme:

  • 40 ml TATRATEA 52% ORIGINAL
  • Horúci asámsky čaj na zaliatie
  • Čerstvú šťavu z polovice citróna
  • Karamelizovaný med na osladenie
  • Perník alebo borovicová šiška na ozdobu

Med si nalejeme na panvicu, keď tuhne, pridáme vodu. Uvaríme asámsky čaj v jablkovom džúse. Pridáme TATRATEA, citrón, karamelizovaný med. Všetko spolu zmiešame a podávame v hlinenom hrnčeku ozdobenom tradičným perníkom a borovicovou šiškou. Pri podávaní môžeme nápoj zapáliť.

Classic

Úžasný ľahký bylinný horúci nápoj, s ktorým budete mať pocit, že stojíte na horskom štíte a vdychujete všetky neuveriteľné arómy, ktoré toto prostredie ponúka.

Foto: Jakub Dvorak
karloff inzercia

Na prípravu potrebujeme:

  • 40 ml TATRATEA 32 % CITRUS
  • Čaj z medovky, železníka a materinej dúšky
  • 20 ml hroznového cukru
  • Čerstvá šťava z polovice citróna
  • Štipka soli

Do pohára nalejeme TATRATEA, pridáme citrón, štipku soli a hroznový cukor. Zalejeme teplým čajom z medovky, železníka a materinej dúšky. Horúci nápoj podávame v šálke.

Chocolatea

Máte radi tradičnú horúcu čokoládu? Vyskúšajte túto verziu pre dospelých s mierne ostrejším rázom.
Foto: Jakub Dvorak
karloff inzercia
  • 40 ml TATRATEA 35 % TEA BITTER
  • 80 ml rozpustenej pravej fondue čokolády s príchuťou mäty a citrusov (zmes nastrúhanej sušenej citrónovej kôry a sušenej mäty, ktorú sme precedili)
  • 10 ml xylitolového sladidla (sladidlo z brezy)
  • Mandľové mlieko
  • Penové cukríky (marshmallows)
  • Koreniny – napríklad čierny jazmín, zelený kardamóm, eukalyptus, muškátový oriešok, rozmarín, čili, vanilku, klinčeky a škoricu

Rozpustíme si čokoládu, do ktorej pridáme citrónovú kôru a sušenú mätu. Následne ju scedíme. Všetky ingrediencie zmiešame v hlinenom hrnčeku a pridáme koreniny, napríklad čierny jazmín, zelený kardamón, eukalyptus, muškátový oriešok, rozmarín, čili, vanilku, klinčeky a škoricu. Z mandľového mlieka si vyrobíme mliečnu penu a ozdobíme opraženými marshmallows.

Viac drinkov, ktoré pre TATRATEA pripravil Marián Beke, nájdete na www.tatratea.com.

chyba