Kvalitná crossbody kabelka nemusí stáť veľa. Fotky v článku!

Takzvané crossbody kabelky sa tešia obrovskej obľube slovenských žien. Ako si vybrať peknú a kvalitnú kabelku a neplatiť pritom zbytočne vysokú cenu?

23.04.2014 10:44
obr01 - inzercia

Elegantná čierna crossbody kabelka z kvalitnej ekokože za príjemnú cenu.

Praktická a štýlová zároveň

Povedzme si na rovinu: klasická kabelka nosená na pleci nie je práve praktický vynález. Z ramena zvykne skĺznuť v najnevhodnejšej chvíli a dá sa ľahko odcudziť. Aj vďaka týmto dôvodom vznikli kabelky nosené krížom cez telo – crossbody. Štýl a eleganciu dopĺňajú o praktickosť a pohodlie.

Tiež ste podľahli tomuto trendu? Ak áno, potom viete, že vybrať si vhodnú kabelku nie je ľahké. Rozhodnutie ovplyvňuje viac faktorov.

obr02 - inzercia
Hravá a svieža crossbody kabelka v jemnej marhuľovej farbe.

Materiál: najvýhodnejšia je ekokoža

Rozoznať kvalitnú ekokožu od tzv. pravej kože je čoraz náročnejšie. Tieto dva materiály akoby splynuli v jeden – pritom kabelka z pravej kože býva aj päťkrát drahšia! Ak si nepotrpíte na snobizmus, voľte ekokožu. Je to kvalitný a stále populárnejší materiál – aj luxusnejšie kabelky sa už vyrábajú z ekokože.

obr03 - inzercia
Menšia sýtoružová crossbody kabelka za super cenu. Materiál je kvalitná ekokoža.

Pozor na obrázky na internete

E-shopy často „klamú telom“. Ponúkajú iba jednu fotografiu, z ktorej neviete, ako kabelka vyzerá zboku alebo zozadu. Pri výbere vyžadujte fotku z každej strany, v ideálnom prípade aj zobrazenie vnútra. Látka použitá v interiéri kabelky veľmi ovplyvňuje jej celkový vzhľad.

obr04 - inzercia
Čierna crossbody kabelka v etno-štýle. Vo vnútri pekná svetlosivá látka.

Rozmery a vnútorné usporiadanie

Veľkosť vyberajte podľa toho, ako plánujete kabelku používať. Najmä ak patríte medzi ženy, ktoré vo svojej kabelke prenášajú veľa vecí. Dobrý e-shop by mal okrem rozmerov uvádzať aj popis vreciek. Má kabelka vrecko na mobil? Má dostatok priehradiek na zips? Má praktické vrecko z vonkajšej strany? Toto všetko je dôležité vedieť.

obr05 - inzercia
Väčšia vínovo červená crossbody kabelka. Ideálna, ak potrebujete priestor.

Neplaťte zbytočne veľa

Samozrejme, dôležitá je aj cena. Nie vždy je totiž drahšia kabelka automaticky aj lepšia. Aj lacné crossbody kabelky môžu byť pekné a kvalitné.

Veľa šťastia pri nákupe!

chyba