Revolučné riešenie doručovania zásielok!

V nakupovaní online je Slovensko spolu so susedným Českom na popredných priečkach Európy. Tento spôsob nákupu je mimoriadne pohodlný, šetrí čas a v neposlednom rade tiež náklady. Na strane zákazníka i dodávateľa. Online nákup má teda nesporne množstvo výhod, ktoré v posledných rokoch zapríčinili markantné zvýšenie dopytu zákazníkov po tejto službe. Tento rýchlo rozrastajúci sa trh pre dodávateľov znamená nevyhnutnú potrebu neustáleho zvyšovania svojej konkurencieschopnosti.

27.11.2013 13:54
balikomat-1b inzercia

„Balíkomat 24/7 spája výhody všetkých súčasných spôsobov doručenia – rýchlosť kuriéra a komfort osobného prevzatia balíka, pričom čas samotného prevzatia balíka je výlučne rozhodnutím príjemcu. Balíkomat zároveň eliminuje nevýhody – otváracie doby a dlhé rady na odbernom mieste alebo pošte, či zosúladenie sa s kuriérom,“ hovorí Jozef Ecker, konateľ spoločnosti IN TIME, s.r.o.

Čo sú balíkomaty?
Balíkomat 24/7 je samoobslužné automatické zariadenie na uskladnenie balíkov. Zariadenia úspešne fungujú už v 17 krajinách sveta. Na slovenskom trhu sú zatiaľ úplnou novinkou. Každý balíkomat má spolu 76 úložných schránok v troch rôznych veľkostiach. 50 balíkomatov na Slovensku tak predstavuje kapacitu 3800 schránok, ktoré sú k dispozícií každý deň. Balíkomaty sú strategicky umiestnené v blízkosti nákupných centier Kaufland, Lidl a Tesco, čo zaručuje možnosť pohodlného parkovania, či spojenie vyzdvihnutia zásielky s nákupom.

Ako to funguje?
Užívateľsky je systém doručovania a prevzatie zásielky veľmi jednoduchý. Pri online nákupe zákazník zvolí ako spôsob doručenia balíkomat, ktorý mu svojím umiestnením najviac vyhovuje. V momente vloženia zásielky kuriérom do schránky balíkomatu, obdrží adresát SMS správu s otváracím kódom. Svoju zásielku si môže vyzdvihnúť kedykoľvek počas nasledujúcich 72 hodín. Funkcie balíkomatu sú ovládané pomocou prehľadného dotykového displeja a samotné prevzatie zásielky trvá v priemere len 17 sekúnd.

+4

Spolupráca s online obchodmi
Zaradenie Balíkomatu 24/7, ako jednu z možností doručovania zásielok, znamená vďaka jeho výhodám značnú konkurenčnú výhodu pre spoločnosti. Momentálne túto možnosť doručenia zásielok ponúka na Slovensku 14 e-shopov. Najväčší záujem o toto inovatívne riešenie prejavili webové portály gorila.sk a shoppie.sk, ktoré ponúkli toto revolučné riešenie svojim internetovým zákazníkom na Slovensku ako prvé. „Vzhľadom k veľmi pozitívnym skúsenostiam s Balíkomatom 24/7, sme sa rozhodli zveriť doručovanie celého nášho objemu zásielok spoločnosti IN TIME, “ hovorí Ivan Motloch, gorila.sk.

Výhody používania balíkomatu
Okrem už spomínaného komfortného parkovania a časovej flexibility vyzdvihnutia zásielky má každý balíkomat zabudovaný terminál na platbu kartou. Vyzdvihnutie je rýchle, zachovaná je tiež diskrétnosť príjemcu. Ako už napovedá samotný názov, balíkomaty sú v prevádzke 24 hodín denne, 7 dní v týždni. O bezpečnosť zásielok sa stará vlastný integrovaný kamerový systém. „Zákazníci reagujú veľmi pozitívne na tento spôsob doručovania zásielok aj z nášho e-shopu. Pochvaľujú si najmä časovú flexibilitu a komfort pri preberaní balíkov. Tí, ktorí túto službu vyskúšali sa k nej opätovne vracajú,“ dodáva na záver Martin Derňar, shoppie.sk.

Systém na slovenský trh dodala spoločnosť Postal Terminals s.r.o. a exkluzívnym operátorom systému je partnerská logistická spoločnosť IN TIME s.r.o.

chyba