Príďte zažiť najväčší festival bábkového umenia - Bábkarská Bystrica 2014, Dvojitý impulz

Srdečne Vám pozývame na 19. ročník medzinárodného festivalu súčasného bábkového divadla pre dospelých a deti Bábkarská Bystrica 2014, Dvojitý impulz, ktorý sa koná od 23. 9. do 27. 9. 2014 v Banskej Bystrici. Festival rozdelený na dva impulzy: Prvý impulz pre deti a ich rodičov (23. 9. – 25. 9. 2014) a Druhý impulz pre dospelých (26. 9. – 27. 9. 2014).

18.09.2014 08:46
inzercia babkove divadlo

Niekoľko tipov, prečo navštíviť Bábkarskú Bystricu 2014:

Batoláriá. Ako jediný festival na Slovensku ponúkneme produkcie pre deti od nula rokov: AKVAbatoláRIUM (SK), Kolo, kolo mlynské (PL), Klipi-klapi, klipi-klap (HU) a O baránkovi, ktorý spadol z neba (CZ).

Pre deti a ich rodičov. Prostredníctvom dvoch slovenských inscenácií (Dobrú chuť, vlk! a O rytierovi bez koňa) uvedieme hry významnej poľskej autorky, ktorá sa špecializuje na tvorbu pre deti, Marty Guśniowskej. Najoceňovanejšou produkciou na festivale bude Pes (prí)tulák od obľúbených slovenských divadelníkov, manželov Piktorovcov. České divadlo ANPU si do šapita pod Pamätníkom SNP privezie Cirkus ANPU.

Duda Paiva. Predstavíme inscenáciu Marvin od slávneho holandského autora, režiséra, bábkara, tanečníka a performera Duda Paivu, ktorá vznikla v Divadle loutek Ostrava (CZ).

+5
Výnimočné bábkové inscenácie pre dospelých! Bábkové divadlo nie je len pre deti! Presvečte sa o tom na vlastnej koži na našom festivale počas Druhého impulzu pre dospelých!

Začnite s vysťahovaním! V kaštieli Radvanských uvedieme projekt Začnite s vysťahovaním! – prvý site specific, ktorý vzniká pri príležitosti 70. výročia SNP ako koprodukcia festivalu Bábkarská Bystrica s umeleckými školami VŠMU, JAMU a Konzervatóriom J. L. Bellu.

Portugalsko. Po prvýkrát na festivale uvedieme divadlo z Portugalska: A Tarumba – Teatro de marionetas.

Viac informácií o festivale a programe získate na www.bdnr.sk/bab.

chyba