Dostupnejšie úvery pre vaše podnikateľské plány

Malé a stredné podniky sú pre slovenskú ekonomiku a tvorbu pracovných miest kľúčové. Nové úvery s podporou EÚ zlepšia ich prístup k financovaniu.

21.11.2016 08:00
odkaz
CSOB 800x600 0001 Cukrar uprava inzercia

Počet malých a stredných podnikov sa v uplynulej dekáde výrazne zvýšil, a to o vyše štvrtinu. Na druhej strane, veľký počet malých firiem spravidla zanikne v priebehu 3 až 5 rokov od štartu. Pre banky sú preto menšie podniky prirodzene rizikovejšie. Dobrou správou je preto možnosť čerpať nové zvýhodnené úvery s podporou EÚ. Vďaka nej sú tieto úvery dostupnejšie.

odkaz
CSOB 800x600 0002 Obuvnik uprava inzercia

Predstavte si firmu, ktorá chce rozširovať svoju výrobu a investovať do novej haly. Z dlhodobého hľadiska je pre ňu výhodné vybudovanie vlastnej haly ako jej prenájom. Avšak na výstavbu aktuálne nemá dostatok financií. Spomínaná firma môže požiadať o investičný úver od ČSOB s európskymi zárukami z programu COSME. Napríklad pri úvere vo výške 200 000€ s úrokovou sadzbou od 5,4% a splatnosťou 10 rokov, by priemerná mesačná splátka by za daných podmienok bola asi 2100 €. Pre ilustráciu, prenájom výrobnej haly vo veľkosti 500m2 by ju stál asi 30 000€ ročne.

Práve pre spoločnosti, ktoré premýšľajú nad rozšírením svojho podnikania, pripravila ČSOB novú možnosť financovania biznisu s podporou EÚ.

Výhody úveru z programu COSME:

  • úvery na financovanie prevádzkových aj investičných potrieb,
  • zníženie úrokovej sadzby,
  • max. výška úveru až do 500.000 eur,
  • možnosť rozložiť splátky až na 15 rokov,
  • zvýšenie nezabezpečenej časti úveru
  • vyššie povolené LTV pri zabezpečených úveroch.
  • 2× ročne bezplatné mimoriadne splátky pri investičnom úvere.

Bližšie informácie o úveroch z programu COSME vám ochotne poskytneme v ktorejkoľvek pobočke ČSOB.

Vlajka EU_CSOB inzercia

Toto financovanie umožňuje záruka poskytnutá prostredníctvom COSME a Európskeho Fondu pre Strategické investície (”EFSI”) založených v súlade s Investičným Plánom pre Európu. Cieľom EFSI je pomáhať podporovať financovanie a implementáciu produktívneho investovania v Európskej únii a zabezpečiť uľahčenie prístupu k financovaniu.

chyba