Požiadajte o grant na komunitný projekt do 30.9. Inšpirujte sa!

Poslednú šancu podať žiadosť o grant pre váš komunitný projekt od Nadácie VÚB máte už len do 30.9. Tu je inšpirácia, príbehy úspešných projektov 2015.

26.09.2016 08:00
VUB komunitne granty inzercia

Tento rok môže získať 24 vybraných projektov, teda 3 v každom z 8 krajov Slovenska, od Nadácie VÚB grant vo výške 3 000 eur. Navyše dva z prihlásených projektov dostanú špeciálne ocenenie Impact HUB v hodnote 4 000 eur, pokiaľ budú z oblasti komunitného podnikania start-upového charakteru. O úspechu projektu rozhoduje nielen odborná porota, ale aj hlasovanie verejnosti, ľudí z vášho mesta a regiónu. Pre prihlásenie projektu stačí vyplniť formulár žiadosti prostredníctvom elektronického systému www.nadaciavub.egrant.sk a odoslať ho do 30. septembra 2016.

Inšpiráciu pre prihlásenie vášho projektu Vám môžu dodať príbehy úspešných projektov z roku 2015. Niektoré z nich sú tesne pred dokončením, ale je zjavné, že idú správnym smerom.

Baseballové ihrisko Angels Field v Trnave
Baseballový klub Angels buduje veľké baseballové ihrisko. Získanie grantu od Nadácie VÚB pomohlo projektu Angels Field s nákupom ochranných sietí a stĺpov s konštrukciami k ich zaveseniu. V rámci projektu sa zabetónovali stĺpy a osadili sa konštrukcie a ochranné siete. Baseballisti môžu znova trénovať.

Na baseballovom ihrisku Angels Field pomáhali...
VUB inzercia Na baseballovom ihrisku Angels Field pomáhali pri vyrovnávaní ochranného chodníka aj brigádnici.

Výstavba staničnej budovy Detskej železnice v Košiciach
OZ Detská železnica Košice buduje novú staničnú budovu, ktorá bude atrakciou železnice. Z grantu Nadácie VUB sa podarilo financovať časť stavebného materiálu. Podarilo sa im uspieť aj u košickej Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) a pomáhajú aj dobrovoľníci.

Na košickej detskej železnici sa dnes...
VUB inzercia Na košickej detskej železnici sa dnes nachádzajú len mobilné provizórne stánky, nová staničná budova bude zaujímavou atrakciou.

Dopravné ihrisko BNSTREET – ulica mládeže v Bánovciach nad Bebravou
Cieľom projektu bolo vytvoriť bezpečný priestor na výučbu dopravnej výchovy pre školy a škôlky v kombinácii s moderným športoviskom pre komunity detí a mládeže. Príspevok z Nadácie VÚB pokryl približne tretinu celkových nákladov, so zvyškom pomohlo mesto a sponzori. Oficiálne otvorenie ihriska je plánované koncom októbra 2016.

Do prác na stavbe Dopravného ihriska BNSTREET...
VUB inzercia Do prác na stavbe Dopravného ihriska BNSTREET sa zapojili dobrovoľníci, deti, rodičia i mládežníci zo sídliska Dubnička a členovia OZ ŠHOK.

Ateliér súčasnej kultúry v Prešove
Klub Wave chcel vybudovať Ateliér súčasného umenia, ktorý bude slúžiť ako divadelná sála, sála pre komorné koncerty, literárne soiré či klubové premietania. Vďaka Nadácii VÚB, ktorá poskytla financie na technické vybudovanie nového priestoru, sa to začiatkom roka 2016 podarilo.

V Ateliéri súčasnej kultúry v Prešove našli...
VUB inzercia V Ateliéri súčasnej kultúry v Prešove našli svoju domovskú scénu aj obľúbené stand up comedy vystúpenia.

Detailnejšie informácie nájdete na webstránke www.nadaciavub.sk.

chyba