Nemáte po ruke banku? Ale hypotéku áno!

Ak bývate na vidieku či v malom meste, zrejme nemáte bankovú pobočku za rohom. Hypotéku si však už môžete vybaviť aj online.

23.06.2016 08:00
hypotéka, prenájom, nájom, nehnuteľnosť, byt Foto:
Ilustračné foto.

Slovensko je vidiecka krajina a dokazuje to aj štatistika – až 45 percent Slovákov žije v malých obciach do päťtisíc obyvateľov. Zároveň stále prežíva túžba bývať vo svojom, čo súvisí s tradíciami i nedostatkom nájomných bytov. Riešením je hypotéka. Ak ju má však človek vybavovať osobne, môže sa mu stať, že si nevyberie banku, ktorá je najvýhodnejšia, ale tú, ktorá je najbližšie.

Nespokojní Slováci

Až štyria z desiatich Slovákov sú nespokojní s kvalitou aktuálneho bývania. Mladé rodiny sa tiesnia v dvojizbových bytoch alebo žijú vo viacgeneračných domoch s rodičmi a túžia po väčšom súkromí. To je častý prípad práve na vidieku, kde žije väčšina Slovákov.

Momentálne má Slovensko najlacnejšie hypotéky v histórii a analytici predpokladajú, že výhodnejšie úroky ako v súčasnosti už nebudú. Ak chce niekto riešiť bytovú situáciu, nemal by preto váhať. Ale ani utekať do najbližšej bankovej pobočky.

Hypotéka je vážny záväzok na dlhé roky, preto treba zodpovedne zvážiť všetky ponuky na trhu. Problém je, že pôžičku treba vybaviť osobne, pričom konkurencia na vidieku je mizivá. Cestovať do najbližšieho väčšieho mesta a obchádzať kamenné pobočky v snahe nájsť tú najlepšiu ponuku tiež nie je pre každého.

Internet to vyrieši

Problém ako prvá na Slovensku vyriešila ČSOB banka svojou hypotékou online. Je to novinka, ktorá už dlhšie úspešne funguje na západných trhoch a prináša klientovi viaceré výhody.

V prvom rade je online hypotéka praktická a pohodlná. Človek si môže s nohami na stole „prejsť“ všetky detaily. Na vyplnenie žiadosti má toľko času, koľko potrebuje. Ďalšou výhodou je, že dokument si môže uložiť v počítači, overiť si prípadné otázniky a opätovne sa k nemu vrátiť.

ČSOB aktuálne ponúka úrok už od 1,5 percenta ročne, čo sa len ťažko odmieta. Najmä v kombinácii s ďalšími výhodami – možnosť predčasných a bezplatných splátok alebo uhradenia celého úveru, telefonická konzultácia s pracovníkom banky a samozrejme, žiadne poplatky za spracovanie úveru.

Ak žiadosť podpíšete elektronicky, odošlete ju doslova jedným kliknutím a do 24 hodín môže byť hypotéka schválená. Na pobočku už pôjdete len na výlet – postačí jeden podpis. Čoraz viac tak platí, že na internete sa už dá vybaviť skutočne všetko – aj hypotéka.

chyba