Hlavnou výhodou úveru JEREMIE je nižšia úroková sadzba

Malí a strední podnikatelia na Slovensku využívajú výhody financovania z európskych programov.

13.06.2016 08:00
Jeremie TB inzercia Foto:

Svoj biznis môžu malí a strední podnikatelia rozvíjať aj vďaka financovaniu z programu JEREMIE. Tento program je podporený z Operačného programu Konkurencieschop­nosť a hospodársky rast, spolufinancovaného z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu Slovenskej republiky prostredníctvom iniciatívy JEREMIE, čo umožňuje podnikom získať úver na financovanie podnikania za zvýhodnených podmienok.

Úver JEREMIE je zaujímavý najmä pre firmy pôsobiace v odvetviach priemyselnej výroby, stavebníctva, veľkoobchodu ako aj maloobchodu.

Podpora regiónov

Financovaná investícia, resp. prevádzka musí byť lokalizovaná na Slovensku avšak v menej rozvinutých regiónoch, teda mimo okresov Bratislava, Malacky, Senec a Pezinok. „Keďže sídlime v Ružomberku, rozhodli sme sa využiť výhody financovania z európskych programov, ktoré sú určené pre malé a stredné podniky z regiónov. Nižšiu úrokovú sadzbu vnímame ako jednu z hlavných výhod financovania z programu JEREMIE,“ uviedol Igor Tomek, konateľ obchodno-distribučnej spoločnosti IN-ECO, ktorá dodáva dúchadlá, vývevy, prietokomery a iné príslušenstvo najmä pre čistiarne odpadových vôd. „Päťročný splátkový úver na nákup zásob poskytnutý Tatra bankou z programu JEREMIE nám umožní rozšíriť spoluprácu s novými odberateľmi,“ dodáva Tomek.

Podniky môžu požiadať o nový kontokorentný alebo splátkový úver v maximálnej výške 1 mil. eur so splatnosťou až do 10 rokov. Viac informácií o podmienkach úveru získajú záujemcovia vo všetkých pobočkách, firemných centrách a obchodných zastúpeniach firemných centier Tatra banky.

TB jeremie loga inzercia
chyba