Umelci, máte možnosť získať až 3 tisíc eur

Grantový program Viac umenia otvára svoje brány. Zapojiť sa môžu nielen aktívni tvorcovia.

02.06.2016 08:00
TB nadacia inzercia
Festival svetla a tieňa 2015 v Banskej Bystrici, ktorý bol podporený grantovým programom Viac umenia

Zaujímavé projekty môžu ešte viac vyniknúť v dave, pretože Nadácia Tatra banky aj tento rok hľadá umenie, ktoré si zaslúži podporu. Prehliadka mladých skladateľov AsynChrónie 2016, festival argentínskeho tanga FATANGO 2016 či výstava Obchodná na Obchodnej, toto je len zlomok z projektov, ktoré minulý rok podporila Nadácia Tatra banky.

„Minulý rok sme sa zapojili do programu Viac umenia s projektom Svetlo a tieň. Našli sme mnoho zaujímavých budov, ktoré oživili videomappingy s príbehom, laserové show na budovách i na oblohe, svetelné graffiti, luminografická dielňa pre verejnosť a interaktívne hry so svetlom. Projekty sa uskutočnili v exteriéroch a interiéroch centrálnej zóny mesta Banská Bystrica. Mladých umelcov zaujali okrem jednotlivých projektov, hlavne workshop na tému 3D skenovanie, ktorý bol otvorený aj pre širokú verejnosť. Deti upútali zábavné pokusy so svetlom, svetelné graffiti maľované na budove i interaktivita na Barbakane. Všetky programy zaznamenali veľkú kvalitu i vysokú návštevnosť, čo bol náš cieľ,“ uviedol autor podporeného projektu a spoluorganizátor Festivalu svetla a tieňa Štefan Oliš.

Tento rok Nadácia prerozdelí až 50 000 € medzi vybrané žiadosti. Záujemcovia o podporu z grantového programu Viac umenia majú možnosť predložiť svoje žiadosti do 30. septembra 2016. Maximálna výška podpory na jeden projekt je 3 000 €.

Radšej tvor ako netvor!
Grantový program Viac umenia je určený pre učiteľov, študentov vysokých škôl či slobodných umelcov, ktorí pracujú na svojom projekte v oblasti audiovizuálnej tvorby, divadla, hudby, literatúry či výtvarného umenia.

Bude vás zaujímať: Grantový program Viac umenia

chyba