10 tipov, ako zvládnuť platby po novom

Tak ako väčšina Európanov aj my budeme od 2. februára zadávať do bankových platobných príkazov číslo účtu vo forme IBAN.

26.11.2015 08:00
sepa inzercia

Takto si to zjednodušíte:

1. Preddefinovanie platobných partnerov
Pre opakujúce sa platby si vytvorte v Internet bankingu platobných partnerov. IBAN tak zadávate len raz a pri ďalších platbách ho máte automaticky predvyplnený.

2. Trvalé príkazy
Nastavte si už dnes trvalé príkazy a platby budú odchádzať automaticky v tvare IBAN.

3. SEPA INKASO
Zriaďte si v banke súhlas na SEPA inkaso pre vašich dodávateľov a o vaše platby sa postará banka.

4. Elektronické zasielanie faktúr
Nechajte si posielať elektronické faktúry a číslo účtu v tvare IBAN si z nich môžete pohodlne skopírovať do Internet bankingu.

5. Aplikácia VIAMO
Na menšie platby do 200 EUR použite aplikáciu VIAMO. Peniaze na účet tak môžete poslať jednoduchým zadaním telefónneho čísla príjemcu.

6. Platba na telefónne číslo
Zjednodušené posielanie platieb do 200 eur na telefónne číslo bez potreby zadávania IBAN môžete využiť aj v Mobil a Internet bankingu VÚB.

7. Skenovanie QR a čiarových kódov
Využite skenovanie QR kódu z faktúry alebo čiarového kódu zo šekovej poukážky cez aplikáciu Mobil banking VÚB. Takto načítané údaje budú automaticky prevedené do platobného príkazu.

8. IBAN skener
Cez aplikáciu Mobil banking VÚB môžete odteraz IBAN naskenovať z faktúry a ten sa vám do príkazu na platbu predvyplní automaticky.

9. Prevodník IBAN
V prípade, že nemáte k dispozícii číslo v tvare IBAN, v internet bankingu VÚB nájdete pomôcku, prostredníctvom ktorej IBAN zistíte.

10. Online poradňa
Je pochopiteľné, že každá zmena so sebou prináša aj otázky. Na všetky je pripravená odpovedať zástupkyňa generálneho riaditeľa VÚB banky Elena Kohútiková na stránke www.vub.sk/sepa

Viac informácií nájdete na www.vub.sk/sepa

chyba