ING Bank GSO na Slovensku rastie a hľadá šikovných ľudí

ING Bank v Bratislave zriadila globálne centrum zdieľaných služieb pre svoju medzinárodnú sieť. Pre svoj rozvoj hľadá ďalších šikovných ľudí.

19.02.2015 08:00
Georgy Orlov ING inzercia
Georgy Orlov, General Manager - Global Services & Operations Bratislava ING Bank

Málokto vie, že ING Bank bola prvou zahraničnou bankou, ktorá vstúpila na slovenský trh. To bolo v roku 1991 a odvtedy je bratislavská pobočka ING Bank súčasťou medzinárodnej siete firemného bankovníctva ING Commercial Banking. Okrem toho, ING Bank nedávno v Bratislave zriadila globálne centrum zdieľaných služieb, ktoré obsluhuje aj iné spoločnosti patriace do skupiny ING. A práve o ňom sme sa rozprávali s Georgy Orlovom, výkonným riaditeľom ING Global Services and Operations Bratislava (GSO).

Čo je hlavnou úlohou ING GSO?
ING GSO v Bratislave je jedným z dvoch globálnych centier zdieľaných služieb – druhé sa nachádza v Manile na Filipínach. Znamená to, že z Bratislavy komunikujeme so spoločnosťami patriacimi do ING skupiny po celom svete a poskytujeme im podporu, ktorú potrebujú pre realizáciu služieb firemného bankovníctva pre svojich klientov. Ide napríklad o analýzu nefinančných rizík, vyhľadávanie a analyzovanie informácií o zákaznikoch, spracúvanie platieb a podobne.

Prečo práve Bratislava?
Toto rozhodnutie ovplyvnila predovšetkým poloha Bratislavy v strede Európy, resp. Eurozóny, v kombinácii s kvalitnou pracovnou silou ovládajúcou cudzie jazyky a relatívne nízke prevádzkové náklady.

Aká je vízia ďalšieho rozvoja GSO centra v Bratislave?
Bratislavské ING GSO vzniklo v roku 2013 a je súčasťou pobočky ING Bank. Minulý rok sme zvýšili počet zamestnancov zo 60 na 120. Aby sme však mohli poskytovať naše služby v plnom rozsahu, potrebujeme ďalších kvalitných ľudí. Náš plán je do dvoch rokov dosiahnuť počet zhruba troch stoviek zamestnancov.

Akých ľudí ING GSO hľadá?
Angličtina je naším korporátnym jazykom, ale na niektorých pozíciach potrebujeme aj ďalšie jazyky, ako nemčina, maďarčina, bulharčina, ruština, španielčina či holandština. Okrem jazykov je pre nás dôležitý najmä prístup – potrebujeme ľudí, ktorí sa vedia na problém pozrieť z rôznych strán a zamyslieť sa nad ním predtým, než navrhnú riešenie. Mali by chápať, že to, čo robia, je súčasťou väčšieho systému a na to treba istý nadhľad. A samozrejme termíny – keďže všetky naše činnosti sú prepojené a práca jednotlivca nadväzuje na prácu iných ľudí a tímov, je dôležité, aby všetci vedeli dodržiavať dohody a termíny.

Čo sa vám osobne páči najviac na ING GSO?
Predovšetkým rýchlosť rastu. Všetko je veľmi dynamické, všetko sa mení, sme v neustálom kontakte s novými ľuďmi a tímami. Naša každodenná práca nie je o rutine a rigidných procesoch, ktoré sa musia len slepo dodržiavať. Keď je človek šikovný a má dobré nápady, tak ich u nás dokáže aj presadiť. Môže tak reálne ovplyvniť podobu procesov. A dokáže tak aj profesijne a kariérne rásť.

Čo by ste odkázali potenciálnym záujemcom o prácu v ING GSO?
Do toho, čo robíte sa vždy vložte naplno. Buďte otvorení novým úlohám a zodpovednostiam – posunie vás to profesijne aj osobnostne. Využite príležitosť, keď sa ponúka. Napríklad aj tú od nás – pozrite si našu ponuku a možno sa čoskoro stretneme.

chyba