Prekabáťte svoju banku

Najčastejším zlozvykom, ktorým „trpí“ väčšina Slovákov, a ktorý si vypestovali k svojim financiám je, že si nevšímajú poplatky či už za bežné operácie alebo za služby, ktoré ich bankové balíčky zahŕňajú. A pritom stačí málo nato, aby ušetrili na svojich mesačných výdavkoch.

17.02.2014 08:00
odkaz
zuno inzercia

Na Slovensku existuje viac ako 70 rôznych bežných účtov a balíkov, skúmanie ktorých by vám zabralo nejaký ten čas. Od takých, ktoré obsahujú základné služby za nižšiu cenu, až po balíčky ponúkajúce širokú paletu najrôznejších dodatkových služieb. Viete, za ktoré položky vám banka účtuje poplatky?

Účet, za ktorý neplatíte
Ročne bankám zaplatíme za bežné operácie aj niekoľko stoviek eur. Na trhu sa dnes ale dajú nájsť rôzne bezpoplatkové alternatívy. Väčšinou s nimi prichádzajú internetové banky, ktoré nie sú zaťažené nákladnými pobočkami. Aj preto si môžu dovoliť ponúkať plnohodnotné produkty za nulové alebo nízke poplatky. Napríklad online banka Zuno nedávno predstavila svoju novú verziu účtu Plus. Vďaka aktívnemu využívaniu karty je možné znížiť poplatky za vedenie účtu na nulu. Stačí, ak majitelia účtu Plus vykonajú počas mesiaca platby kartou vo výške 100 eur.

Najlepšie veci sú vždy zadarmo
Ak patríte medzi tých „štastlivcov“, ktorí ešte nikdy nemuseli riešiť zablokovanie svojej karty, klobúk dole. Ale lepšie je byť pripravený ako prekvapený. Banky väčšinou ponúkajú ku kartám možnosť pripoistenia. Táto služba ušetrí klientom množstvo starostí a ochráni ich financie v prípade straty karty, či jej krádeže. Väčšinou sa ale s poistením spájajú poplatky, ktoré sa zobrazia na dodatočných výdavkoch pri zakladaní účtu. To neplatí v prípade účtu Plus. Vaša karta bude poistená automaticky, bez akýchkoľvek poplatkov navyše. Ak ste sa ešte nepozreli poplatkom „na zuby“, je najvyšší čas. Je zbytočné platiť za niečo, za čo nemusíte. V prípade internetových bánk sú poplatky nulové alebo nízke. Tak prečo neskúsiť bezplatnú alternatívu?

chyba