Hviezdy darovali deťom z domovov najvzácnejší dar

Do vianočnej televíznej ponuky tento rok tradične prispeje aj spoločnosť Úsmev ako dar. Tá opäť na Štedrý deň pripravila tradičný, už 34. ročník Vianočného benefičného koncertu, ktorý bude odvysielaný na obrazovkách RTVS 24.12.2016 o 12:00.

23.12.2016 17:03
Usmev ako dar inzercia

Nakrúcanie prebehlo 1. decembra v priestoroch Incheba Expo Arény. Do programu sa zapojilo množstvo zaujímavých hostí a umelcov, ktorí potešili nielen takmer 1000 zúčastnených detí z detských domovov z celého Slovenska, ale veríme, že prinesú radosť a pohodu aj na televízne obrazovky. Z množstva zvučných mien spomenieme Celeste Buckingham, Adama Ďuricu, či Dominiku Mirgovú, Markétu Konvičkovú, Jana Bendiga, Katku Hasprovú, Bystríka, skupinu Polemic, Laciho Strika či bývalých „domovákov“ Ferka Baloha a Laca Bubnára. Moderátormi sú Adéla Banášová, Matej „Sajfa“ Cifra, „Junior Milan Zimnýkoval, Katka Brychtová, Juraj Kemka a Marián Miezga. Okrem nich na tomto najstaršom benefičnom koncerte v strednej Európe vystúpili i talentované deti z detských domovov.

+9
Umelci a moderátori vystúpili tradične bez nároku na honorár. A priniesli prítomným deťom ten najvzácnejší dar – svoj čas a pozornosť. Veríme, že dobrou motiváciou budú i životné príbehy úspešných „odchovancov“ detských domovov, ktorí pomáhajú v rámci iniciatívy „Domováci domovákom“. Tradičné ocenenie Cenu Milana Rúfusa dostal kňaz a veľký človek, pomáhajúci ľuďom v núdzi, otec Maroš Kuffa. Celý koncert má pod taktovkou známy režisér Richard Raiman.

Keďže ide o benefičný koncert, diváci majú možnosť nielen počas vysielania, ale už teraz, prispieť formou sms v tvare DMS USMEV (DMS medzera USMEV) na číslo 877. Cena DMS je 2 EUR v sieti operátorov Orange, O2 a Telekom. Zbierka je registrovaná MV SR a realizovaná prostredníctvom DMS systému, ktorý spravuje Fórum donorov. Vyzbierané finančné prostriedky organizácia použije na rozvojové a vzdelávacie projekty pre deti z detských domovov, náhradných a ohrozených rodín.
Vianočný benefičný koncert Úsmevu ako dar je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva kultúry SR a Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

Viac o aktivitách Úsmevu ako dar či Vianočnom benefičnom koncerte sa dozviete na www.usmev.sk.

chyba