Ocenenie Srdce na správnom mieste získala Alžbeta Zemanová

Vďaka Nadácii Orange a programu Darujte Vianoce pomohla tohtoročná laureátka ocenenia Srdce na správnom mieste Alžbeta Zemanová pomôcť desiatkam rodín.

15.12.2015 08:00
orange inzercia

Nadácia Orange každoročne oceňuje výnimočnú osobnosť, ktorá dlhodobo a nezištne pomáha druhým prostredníctvom programu Darujte Vianoce. Za svoj citlivý prístup voči svojmu okoliu bola tento rok ocenená sociálna pracovníčka Alžbeta Zemanová z Mojmíroviec. To, že má srdce na správnom mieste dokazuje už šesť rokov aj zasielaním žiadostí o pomoc do programu Darujte Vianoce, vďaka čomu pomohla už mnohým ľuďom.

Ocenená laureátka pracuje v školstve, kde sa venuje integrovaným deťom zo sociálne znevýhodneného prostredia. „K pomoci druhým ma priviedla moja práca, vďaka ktorej som začala spoznávať ľudí žijúcich na prahu biedy, ktorí potrebujú pomoc a niekedy sa proste nemajú na koho obrátiť. Ako dobrovoľníčka som začala spoznávať deti z detských domovov, ktorým chýba láska rodičov. Pomoc druhým na vnútorne napĺňa,“ hovorí s úsmevom Betka Zemanová.

Orange inzercia

Do aktuálneho ročníka grantového programu Darujte Vianoce zaslala až osem príbehov. Bol medzi nimi aj príbeh šesťčlennej rodiny, ktorá vďaka Betke Zemanovej bude môcť nakúpiť potraviny na štedrovečerný stôl. Pre ľudí, ktorí by chceli začať pomáhať druhým má Betka Zemanová jasný odkaz: „V prvom rade je dôležité vedieť, že človek chce pomáhať. Ak má toto jasne v sebe zadefinované, potom už nie je ťažké začať a nájsť si oblasť či konkrétnu organizáciu, v ktorej sa chce realizovať. Veľmi ma teší zistenie, že aj svojou prácou som inšpirovala mnohých ľudí z môjho okolia,“ dodala sympatická laureátka.

Do programu Darujte Vianoce bolo tento rok prihlásených rekordných 673 žiadostí. Medzi vianočné príbehy v tomto roku rozdelí Nadácia Orange 91 849 eur, pričom z vlastných zdrojov vyčlenila sumu 60 000 eur. K nej sa pridal opäť aj Orange, ktorý už po druhýkrát spojil svoju vianočnú ponuku s charitatívnym účelom. Vďaka nákupom svojich zákazníkov tak na pomoc ľuďom v núdzi venoval Orange celkovo 31 849 eur. Niektoré vianočné príbehy sa ešte stále uchádzajú o finančné príspevky od individuálnych darcov na darcovskom portáli www.dakujeme.sk. Stále tak každý môže pomôcť priniesť čaro Vianoc tam, kde by inak chýbalo.

zľava: Iveta Malachovská, Pavol Lančarič – gen....
orange inzercia zľava: Iveta Malachovská, Pavol Lančarič – gen. riaditeľ Orange SLovensko, Alžbeta Zemanová – držiteľka Srdca na správnom mieste 2015, Andrea Cocherová – správkyňa Nadácie Orange
chyba